Baklažanai, užkepti balandų sėklose.

2016.3.1 - paskelbė: Ugnė

Gali nuskambėti neįtikinamai, bet tai išties nepaprastai gardus patiekalas, kilęs iš Pietų Amerikos. Svarbu tai, kad jis ne tik skanus, bet ir maistingas. Balandų sėklos turi net devynių rūšių aminorūgščių ir kitų medžiagų ypač naudingų žmogaus mitybai. Sėklos mažytės, priklausomai nuo rūšies – nuo 1 iki 3 mm skersmens, gelsvos arba tamsiai raudonos. Bolivinė balanda ruošiama taip pat, kaip ryžiai, tik išverda šiek tiek greičiau – per 12-15 minučių. Labai maistingos, plačiai panaudojamos ir skanios sėklos, tinkamos pilnavertiškai papildyti mūsų mėgstamų kruopų sąrašą.

Apie baklažanus rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/naudinga-skoniu-ivairove/

3-4 porcijoms reikės:

  • 1 baklažano, supjaustyto į 8 riekes (iš viso apie 380 g);
  • 2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus;
  • 5-6 šaukštų augalinio aliejaus (arba pagal poreikį);
  • 1 jaunos cukinijos;
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis;
  • 100 ml vandens;
  • 200 g perplautų bolivinių balandų (“quinoa”);
  • 3 šaukštų sojos padažo;
  • pusės citrinos sulčių;
  • ½ šaukštelio druskos balandų sėkloms virti, dar tiek pat – daržovėms pasūdyti;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • šluotelės šviežių kalendrų žalumynų, nuplautų ir stambiai sukapotų.

 

Gaminame:

Orkaitę įkaitinkite iki 180oC. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais, cukiniją – šiaudeliais. Balandos sėklas užpilkite vandeniu (dvigubai balandų tūriui), pasūdykite ir užkaiskite. Virkite ant nedidelės ugnies 15 minučių uždengus. Išvirusias nukaiskite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant kaitrios ugnies iš abiejų pusių apskrudinkite baklažanus. Apskrudusius sudėkite į apvalią kepimo formą aukštais kraštais. Atskirame dubenėlyje pasiruoškite užpilą: sumaišykite citrinos sultis, vandenį, sezamų aliejų ir sojos padažą. Gerai išplakite ir puse kiekio apšlakstykite baklažanus. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite dar šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite paprikas bei cukinijas. Troškinkite daržoves maišydami, kol švelniai apskrus ir suminkštės. Pasūdykite, sumaišykite su išvirusiomis balandos sėklomis ir likusiu užpilu. Balandų ir daržovių mišinį paskleiskite ant baklažanų, paviršių išlyginkite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 10-15 minučių, kol paviršius švelniai apskrus. Patiekite dar karštą, gausiai pabarstytą šviežiomis kalendromis.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: thestonesoup.com 

Morkų kava.

Jei Jums neitin patiko gilių kava dėl savo intensyvesnio skonio, tuomet morkų kava tikrai patiks.

Maistas:2016.5.24

Atgaiva vasaros metu.

Kuomet už lango kaitina saulė, nėra geresnės atgaivos už šaltą arbatą.

Maistas:2016.8.8

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai