Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

2016.1.4 - paskelbė: admin

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Iš špinatų lapų gaminamos vitamingos salotos, verdamos sriubos, daromos tyrės, apkepai, garnyrai ir kiti patiekalai.

Būtina žinoti, kad špinatus geriausia valgyti šviežius, o paruoštus jų patiekalus laikyti šaltai.

​Avinžirniai su špinatais – „Chana palak“

• 200 g iš vakaro šaltame vandenyje užmerktų avinžirnių;
• 250 g špinatų lapų, nuvalytais koteliais;
• 2 didelių pomidorų;
• pusės aštrios raudonos paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
• 2 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlio, nulupto ir smulkiai sutarkuoto;
• ½ šaukštelio kmyninio kumino sėklų;
• ½ šaukštelio pankolio sėklų;
• 2 laurų lapų;
• 1 cinamono lazdelės;
• ½ šaukštelio prieskonių mišinio garam masala;
• ½ šaukštelio ciberžolės;
• ½ šaukštelio maltos kalendros;
• ½ malto kmyninio kumino;
• ½ šaukštelio mangų miltelių „amchur” (nebūtinai);
• ¼ šaukštelio asafetidos;
• “ant peilio galo” maltų gvazdikėlių;
• šaukštelio druskos;
• šaukšto išvalyto lydyto sviesto „ghee”.

Gaminimas:

Avinžirnius nupilkite, perplaukite, užpilkite nauju vandeniu, pasūdykite puse šaukšteliodruskos ir užstatykite virti. Virkite 1 valandą (greitpuodyje – 25 minutes) arba kol avinžirniaisuminkštės (perspauskite vieną žirnį tarp pirštų – jis turi lengvai susitrinti). Avinžirnius nukoškite iratidėkite. Špinatus gerai išplaukite dideliame vandens kiekyje mažiausiai tris kartus, kad neliktųžemių, nurinkite stambiausius kotelius. Špinatų lapus stambiai supjaustykite. Pomidorussupjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

Gilioje erdvioje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite šaukštą sviesto „ghee”. Įmeskitecinamono lazdelę, laurų lapus, sudėkite tarkuotą imbierą, aštriąją papriką, suberkite asafetidą, pankolio ir kmyninio kumino sėklas. Skrudinkite prieskonius maišydami, kol sėklos patamsės, o prieskoniai pradės skleisti malonų kvapą. Sudėkite pomidorus, išmaišykite ir troškinkite 5 minutes. Suberkite likusius maltus prieskonius: ciberžolę, mangų miltelius, kalendrą, kmyninįkuminą, garam masala, gvazdikėlius, pasūdykite likusia druska. Išmaišykite ir sudėkite paruoštusšpinatų lapus. Kai špinatai šiek tiek sukris, suberkite avinžirnius. Išmaišykite ir troškinkite 7-10 minučių, kol špinatai apvirs, o padažas sutirštės. Patiekite dar karštą dubenėliuose susalotomis,plokščiąja indiška duona arba pūstiniais. Taip pat puikiai tinka ir su ryžiais.

Išeiga: 4 porcijos.

1

http://www.jogosmityba.lt/index.php?id=355

 

Špinatų salotos

2 porcijos

Ingridientai:

• 150 g špinatų
• 2 kiaušiniai
• Avokadas
• 2 pomidorai
• 100 g mocarelos sūrio (nebūtinai)
• 6 pievagrybiai
• 3 žiupsneliai saulėgrąžų (galima naudoti saulėgrąžų daigus)
• 3 žiupsneliai moliūgų sėklų
• šlakelis alyvuogių aliejaus
• šlakelis sojos padažo
Gaminimas:

Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite. Supjaustykite pomidorus, pievagrybius, mocarelos sūrį ir avokadą. Sumaišykite špinatus, pomidorus, kiaušinius, avokadą, pievagrybius, saulėgrąžas, moliūgų sėklas ir mocarelos sūrį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sojų padažu.

2
http://greenvalleykitchen.com/couscous-salad-with-cherry-tomatoes-and-mozzarella/

Skanaus!

Ugnė

Pupelių troškinys.

Šis troškinys maistingas, o išskirtiniai ingridientai, tokie kaip pomidorai ir kmynai, jam suteikia ypatingo skonio.

Maistas:2016.4.27

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Žvalaus ryto kokteilis.

Šį kokteilį gaminu tuomet, kai noriu kuo greičiau prabusti ir pradėti produktyviai dirbti.

Maistas:2016.8.30

Falafeliai.

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.

Maistas:2016.2.22

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Kopūstai orkaitėje.

Skanus ir sveikas garnyras, kuris tiks prie įvairiausių patiekalų.

Maistas:2016.7.13

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai