Bengališkos troškintos daržovės.

2016.3.11 - paskelbė: Ugnė

Bengalų virtuvė pasaulyje garsėja savo patirtimi gardžiai paruošti daržoves. Nėra griežtai nustatytų ingredientų šiam patiekalui: naudokite tokias daržoves, kokias mėgstate. Šiame recepte naudojamos bulvės, cukinija, baklažanas (http://uspaskichknyga.lt/naudinga-skoniu-ivairove/), moliūgas ir šparaginės pupelės, apie šias dvi daržoves rasite čia: http://uspaskichknyga.lt/vitaminu-bomba-ryziu-moliugu-ir-sparaginiu-pupeliu-troskinys/. Patiekti galite ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip garnyrą.

3-4 porcijoms reikės:

  • 2 didelių bulvių;
  • 1 didelio baklažano;
  • 200 g oranžinio moliūgo ir/arba cukinijos;
  • 200 g žaliųjų žirnelių ir/arba šparaginių pupelių (šviežių arba šaldytų. Šaldytus prieš naudojimą atitirpinkite);
  • 3 šaukštų tirpinto išvalyto lydyto sviesto „ghee” arba saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 žalios aštriosios paprikos ankšties;
  • šaukštelio garstyčių sėklų;
  • 2 laurų lapų;
  • ¼ šaukštelio ožragės sėklų;
  • ½ šaukštelio anyžiaus arba pankolio sėklų;
  • ½ šaukštelio kmyninio kumino;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 300 ml vandens;
  • šaukšto cukraus;
  • 2 šaukštelių druskos;
  • pusės citrinos sulčių (arba pagal skonį);
  • po šluotelę petražolių ir kalendrų žalumynų, smulkiai sukapotų.

 

Ruošimo eiga:

Bulves, baklažanus, moliūgą ir cukinijas supjaustykite vienodo dydžio kubeliais, šparagines pupeles – 2-3 cm ilgio gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite pasirinktus riebalus, suberkite garstyčias ir keptuvę pridenkite. Kai garstyčios nustos spragsėti, suberkite anyžiaus arba pankolio sėklas, kmyninį kuminą, įmeskite nesmulkintą aštriąją papriką (būtinai pradurkite peiliu, kad įkaitusi nesprogtų), laurų lapus. Pabaigoje suberkite ožragės sėklas. Skrudinkite prieskonius, kol paprika pasidengs pūslelėmis, o prieskoniai švelniai patamsės; suberkite bulvių bei baklažanų kubelius. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies maišydami apie 7-8 minutes, kol švelniai apskrus; sudėkite likusias daržoves. Kepkite dar kelias minutes, kol daržovės apskrus ir šiek tiek suminkštės, tuomet supilkite vandenį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 12 minučių, kartkartėmis pamaišykite. Pasūdykite, suberkite cukrų, maltus juoduosius pipirus, supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir keptuvę atidenkite. Troškinkite, kol padažas sutirštės. Išgriebkite laurų lapus bei aštriąją papriką, sudėkite sukapotus žalumynus, išmaišykite ir nedelsiant patiekite. Troškinys skaniausias tik šviežias. Patiekite su ryžiais arba plokščiąja indiška duona (http://uspaskichknyga.lt/suraityta-plokscioji-indiska-duona-lachha-paratha/).

 

Skanaus, 

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: tsgcookin.com 

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

„Vinaigrette” – tobulas salotų padažas.

Viena paprasčiausių aliejaus ir skysčio emulsijų salotoms užpilti yra prancūziška „Vinaigrette”, kurios pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „vinegar” – actas.

Maistas:2016.1.31

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai