Bulvių “cimesas”.

2016.5.10 - paskelbė: Ugnė

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos. Jį galima būtų apibūdinti kaip saldų troškinį, nors realiai jame susipina sūrus ir saldus skoniai. Itin rekomenduoju išbandyti, nes atrasti kažką naujo virtuvėje visuomet įdomu, o šis patiekalas dar ir maistingas, bei sveikuoliškas.

2-4 porcijoms reikės:

1 kg bulvių;

3 šaukštų razinų;

10 džiovintų slyvų;

3-4 šaukštelių cukraus;

2 šaukštelių miltų;

4 šaukštų aliejaus;

2 šaukštelių druskos;

1 šaukštelio cinamono.

 

Į puodą sudedame nuskustas, supjaustytas mėgiama forma bulves, sviestą, nuplautas razinas ir džiovintas slyvas. Suberiame cinamoną ir cukrų, užpilame karštu vandeniu, kad puodo turinys būtų apsemtas ir troškiname. Vėliau įberiame druską, supilame karštame vandenyje ištirpintus miltus ir baigiame troškinti.

Troškinti galite ir gilesniame inde, orkaitėje.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

 

Nuotraukos šaltinis: www.pinterest.com

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Pusryčiaukime žaliai.

Kyla klausimas, o nuo ko gi pradėti? Ką valgyti, kai iš pirmo žvilgsnio, atrodo, jog valgyti nėra ką? Pateiksiu Jums pirmąjį receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas!

Maistas:2015.12.28

Morkų kava.

Jei Jums neitin patiko gilių kava dėl savo intensyvesnio skonio, tuomet morkų kava tikrai patiks.

Maistas:2016.5.24

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Graikiniai riešutai.

Per savaitę suvalgydami dvi saujeles riešutų, galime pailginti savo gyvenimą tiek, kiek bėgiodami keturias valandas per savaitę!

Maistas:2016.1.28

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai