Burokėliai – sveikatos šaltinis.

2016.3.10 - paskelbė: Ugnė

Jei kasdien suvalgysite ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių – visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų. Reguliariai geriamos šviežios burokėlių sultys, padeda atstatyti būtiną žarnyno mikroflorą, slopinti patogenines bakterijas, taip pat neutralizuoti toksines medžiagas ir pašalinti jas iš organizmo. Tokiu būdu išsivalo visi vidaus organai, o taip pat pagerėja veido spalva ir bendra savijauta, sustiprėja imunitetas.

Burokėlių ir daigintų kviečių salotos.

4-ioms porcijoms reikės:

  • 650 g burokėlių;
  • 150 g daigintų kviečių;
  • 300 g šviežių žaliųjų žirnelių (tinka ir šaldyti. Prieš naudojant atitirpinkite);
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • nubraukto šaukštelio druskos (arba pagal skonį) salotoms ir žiupsnio žirnelių virimui;
  • šluotelės krapų;
  • pusės citrinos sulčių;
  • nubraukto šaukštelio kmynų;
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • 5 šaukštų nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus.

 

Ruošimo eiga:

Burokėlius nuplaukite ir su lupenomis išvirkite. Geriausiai tai daryti greitpuodyje – priklausomai nuo burokėlių rūšies juos išvirsite per 20-25 minutes. Burokėlius nukoškite ir ataušinkite. Daigintus kviečius perplaukite, sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Virkite 15 minučių arba kol kviečiai padidės dvigubai. Žirnelius sudėkite į kitą nedidelį puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 5 minutes. Išvirusius tiek kviečius, tiek žirnelius nukoškite ir ataušinkite. Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Suberkite kmynus. Gruzdinkite kmynus keliolika sekundžių ir suberkite asafetidą. Kai prieskoniai skrusdami pradės skleisti gardų aromatą, supilkite kartu su karštu aliejumi ant tarkuotų burokėlių. Suberkite kviečius ir žirnelius, supilkite citrinos sultis, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Krapus smulkiai sukapokite ir sudėkite į salotas. Viską gerai išmaišykite. Patiekite kaip garnyrą arba kaip atskirą užkandį.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.saveur.com  

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai