Daržovių maltiniai ryžių ir avinžirnių miltų tešloje.

2016.3.3 - paskelbė: Ugnė

Labai malonios tekstūros ir skonio maltiniai, tiksliau – skrudintos daržovės tešloje. Tai toks gaminimo būdas, kuomet į tešlą merkiamas ne atskiras daržovės gabaliukas, o smulkiai supjaustytos šiaudeliais ar net sutarkuotos daržovės. Patiekti galite kaip įprasta Jūsų pietų stalui – su garnyru, padažais ir salotomis. Jei neturite avinžirnių miltų, juos galite pakeisti paprastais žirnių miltais. Maltiniai, kurių net tris ketvirtadalius sudaro daržovės – kas gali būti sveikiau?

Taigi, 20-iai maltinių reikės:

  • ¼ kopūsto galvos;
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos;
  • 1 nedidelės tamsiai žalios cukinijos;
  • ¼ šaukštelio asafetidos;
  • šaukštelio kalendros sėklų (švelniai sugrūstų prieskonių grūstuvėje);
  • šaukštelio kmyninio kumino;
  • šaukštelio malto skrudinto kmyninio kumino;
  • ½ šaukštelio ciberžolės;
  • 1,5-2 šaukštelių druskos;
  • šaukštelio kepimo miltelių;
  • 100 g avinžirnių miltų;
  • 100 g ryžių miltų;
  • augalinio aliejaus maltinių gruzdinimui.

 

Gaminame:

Daržoves nuplaukite. Kopūstą supjaustykite kaip įmanoma smulkiau. Papriką išvalykite ir kartu su cukinija supjaustykite plonais šiaudeliais. Daržoves sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite, išmaišykite ir sumaigykite rankomis. Suberkite prieskonius, kepimo miltelius ir abiejų rūšių miltus. Turinį gerai išmaišykite ir suminkykite. Iš daržovių išsiskyrusios sultys leis miltams suklijuoti daržoves į tešlą. Jei visgi turinys nesulimpa, įpilkite 2-3 šaukštus vandens. Ir atvirkščiai, jei tešla per skysta, įdėkite šaukštą kurių nors miltų. Tešla turi būti kietoka. Išminkę tešlą atidėkite 10 minučių. Tuo metu nedidelėje gilioje keptuvėje arba puode užkaiskite pasirinktus riebalus. Kai riebalai įkais, formuokite maltinius ir dėkite į įkaitusius riebalus. Stenkitės, kad maltinio paviršius būtų lygus ir iš jo nestyrotų daržovės. Riebalų temperatūra turi būti tokia, kad maltinis galėtų kepti 5-7 minutes ir nesudegti. Tiek laiko reikia, kad suminkštėtų maltinyje esančios daržovės. Iškepusius maltinius išgriebkite kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad nuvarvėtų ar susigertų riebalų perteklius. Patiekite dar karštus su mėgstamu garnyru, padažu ir salotomis.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: www.bostonglobe.com  

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Burokėliai – sveikatos šaltinis.

Jei kasdien suvalgysite ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių – visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų.

Maistas:2016.3.10

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai