Daržovių sriuba su daigintais lęšiais.

2016.2.29 - paskelbė: Ugnė

Labai paprasta, tačiau išties gardi daržovių sriuba, verdama su daigintais rausvaisiais lęšiais.

Kaip daiginti ankštinius, rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/dvidesimt-pirmojo-amziaus-maistas-daiginti-ankstiniai-grudai-ir-seklos-neatsilikime-ir-gyvenkime-sveikai/

Vietoje rausvųjų daigintų lęšių galite rinktis daigintus žaliuosius arba ruduosius lęšius, daigintas spindulines (mungo) pupuoles.

6-ioms porcijoms reikės:

  • 300 g daigintų rausvųjų lęšių;
  • 2 vidutinio dydžio bulvių, supjaustytų smulkiais kubeliais;
  • ½ nedidelės tamsiai žalios cukinijos, supjaustytos pusmėnuliais;
  • 1 morkos, supjaustytos smulkiais kubeliais;
  • 100 g žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų. Šaldytus prieš naudojimą atitirpinkite);
  • 2 salierų lapkočių (stiebų), smulkiai supjaustytų;
  • šluotelės smulkiai sukapotų žalumynų: petražolių, krapų, salierų;
  • 3-4 šaukštų saulėgrąžų (arba kitokio) aliejaus;
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 2-3 laurų lapų;
  • 3-4 kvepiančiųjų pipirų;
  • ¼ šaukštelio maltos ožragės;
  • ½ šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
  • ½ šaukštelio ciberžolės;
  • 1-2 nedidukių aštrių džiovintų paprikų ankščių;
  • 1,75-2 l vandens;
  • 2 šaukštelių druskos.

 

Gaminame:

Lęšius perplaukite, nuvarvinkite, sudėkite į puodą, užpilkite nurodytu kiekiu vandens ir užkaiskite. Kai lęšiai užvirs, nugraibykite putas. Virkite 15 minučių. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite asafetidą, įmeskite laurų lapus, džiovintas aštriųjų paprikų ankštis, kvepiančiuosius pipirus. Po kelių sekundžių sudėkite morkų ir salierų kubelius. Kepkite daržoves maišydami kol lengvai apskrus. Pabaigoje į kepamas daržoves sudėkite ciberžolę, maltą ožragę ir saldžiosios paprikos miltelius, gerai išmaišykite ir po poros minučių nukaiskite. Į puodą su apvirusiais lęšiais sudėkite bulves, apkeptas daržoves, cukinijas. Pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Virkite sriubą dar apie 10 minučių arba kol daržovės visiškai suminkštės. Pabaigoje sudėkite sukapotus žalumynus. Sriubą nukaiskite, leiskite jai pastovėti apie 10 minučių, išgriebkite laurų lapus, kvepiančiuosius pipirus ir džiovintas aštriąsias paprikas. Patiekite dar karštą su šlakeliu grietinės.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: katieatthekitchendoor.com 

Morkų pyragas.

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Maistas:2016.2.11

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Pietums – kokosų kario sriuba.

​Tikiuosi, jog pusryčiai Jums patiko, o dabar energijai didinti Jums siūlau puikius pietus – kokosų kario sriubą.

Maistas:2015.12.28

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai