Daržovių troškinys – skanu ir sveika.

2016.4.7 - paskelbė: Ugnė

Visi puikiai suprantame, kad valgyti šviežias daržoves yra sveikiau. Tačiau, žinoma, kad troškintos daržovės taip pat yra puikus pasirinkimas pietums, vakarienei. Tuo labiau, kad tai yra labai skanu ir neapsunkina organizmo.

Troškintoms daržovėms reikės:

5 vidutinio dydžio bulvių;

1 baklažano;

350 gramų moliūgo;

450 gramų žaliųjų žirnelių arba šparaginių pupelių;

3 šaukštų aliejaus;

Prieskonių (tinka garstyčių sėklos, čili pipirai, lauro lapai);

Druskos;

Apie 600 ml vandens.

 

Į didelį puodą supilame aliejų, įkaitiname ir suberiame prieskonius. Truputį pakepiname. Tada suberiame kubeliais pjaustytas bulves, jas pakepiname apie 8 minutes. Po to įdedame baklažaną ir moliūgą (supjaustytus norimo dydžio), kepame dar 5 minutes. Sudedame žirnelius/šparagines pupeles, užpilame vandeniu ir uždengę dangtį verdame apie 15 min. (kas 5 minutes pamaišydami). Tuomet įberiame druskos, permaišome ir troškiname iki kol visos daržovės suminkštės.

 

Daržovių troškiniui reikės:

100 gramų sojos mėsos gabaliukų;

500 gramų morkų;

700 gramų bulvių;

300 gramų rūgščių obuolių;

3 stiklinių daržovių sultinio;

2 šaukštų kmynų;

2 svogūnų;

2 šaukštų sojos padažo;

Aliejaus;

Prieskonių (mairūno, čiobrelių, maltų pipirų, petražolių lapelių).

 

Sojos mėsą apšlakstome sojos padažu, užpilame sultiniu ir paliekame kelioms valandoms brinkti. Sudedame į troškintuvą ir užviriname. Morkas ir bulves supjaustome ir dedame ant sojos. Įberiame prieskonių, patroškiname. Tada sudedame nuluptus, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir dar 10 min. troškiname. Svogūnus pakepiname, supilame į troškinį, įberiame petražolių ir ataušiname. Garnyrui puikiai tinka ryžiai.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: plus.google.com  

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Žvalaus ryto kokteilis.

Šį kokteilį gaminu tuomet, kai noriu kuo greičiau prabusti ir pradėti produktyviai dirbti.

Maistas:2016.8.30

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai