Daržovių troškinys – skanu ir sveika.

2016.4.7 - paskelbė: Ugnė

Visi puikiai suprantame, kad valgyti šviežias daržoves yra sveikiau. Tačiau, žinoma, kad troškintos daržovės taip pat yra puikus pasirinkimas pietums, vakarienei. Tuo labiau, kad tai yra labai skanu ir neapsunkina organizmo.

Troškintoms daržovėms reikės:

5 vidutinio dydžio bulvių;

1 baklažano;

350 gramų moliūgo;

450 gramų žaliųjų žirnelių arba šparaginių pupelių;

3 šaukštų aliejaus;

Prieskonių (tinka garstyčių sėklos, čili pipirai, lauro lapai);

Druskos;

Apie 600 ml vandens.

 

Į didelį puodą supilame aliejų, įkaitiname ir suberiame prieskonius. Truputį pakepiname. Tada suberiame kubeliais pjaustytas bulves, jas pakepiname apie 8 minutes. Po to įdedame baklažaną ir moliūgą (supjaustytus norimo dydžio), kepame dar 5 minutes. Sudedame žirnelius/šparagines pupeles, užpilame vandeniu ir uždengę dangtį verdame apie 15 min. (kas 5 minutes pamaišydami). Tuomet įberiame druskos, permaišome ir troškiname iki kol visos daržovės suminkštės.

 

Daržovių troškiniui reikės:

100 gramų sojos mėsos gabaliukų;

500 gramų morkų;

700 gramų bulvių;

300 gramų rūgščių obuolių;

3 stiklinių daržovių sultinio;

2 šaukštų kmynų;

2 svogūnų;

2 šaukštų sojos padažo;

Aliejaus;

Prieskonių (mairūno, čiobrelių, maltų pipirų, petražolių lapelių).

 

Sojos mėsą apšlakstome sojos padažu, užpilame sultiniu ir paliekame kelioms valandoms brinkti. Sudedame į troškintuvą ir užviriname. Morkas ir bulves supjaustome ir dedame ant sojos. Įberiame prieskonių, patroškiname. Tada sudedame nuluptus, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir dar 10 min. troškiname. Svogūnus pakepiname, supilame į troškinį, įberiame petražolių ir ataušiname. Garnyrui puikiai tinka ryžiai.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: plus.google.com  

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Morkų pyragas.

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Maistas:2016.2.11

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Pusryčiaukime žaliai.

Kyla klausimas, o nuo ko gi pradėti? Ką valgyti, kai iš pirmo žvilgsnio, atrodo, jog valgyti nėra ką? Pateiksiu Jums pirmąjį receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas!

Maistas:2015.12.28

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Pietums – kokosų kario sriuba.

​Tikiuosi, jog pusryčiai Jums patiko, o dabar energijai didinti Jums siūlau puikius pietus – kokosų kario sriubą.

Maistas:2015.12.28

Vegetariškas guliašas.

Šis troškinys ypatingas tuo, kad yra labai skoningas, išsiskiriantis dėl jame naudojamų džiovintos saldžiosios paprikos prieskonių.

Maistas:2016.3.2

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai