Falafeliai.

2016.2.22 - paskelbė: Ugnė

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.Falafelius galima valgyti kaip užkandį, jis puikiai tinka kaip patiekalo dalis. Jie yra sotūs, skanūs, sveiki ir pigūs.

Šiandien falafelius gaminsime iš avinžirnių, apie juos plačiau kalbėjau čia: http://uspaskichknyga.lt/dvidesimt-pirmojo-amziaus-maistas-daiginti-ankstiniai-grudai-ir-seklos-neatsilikime-ir-gyvenkime-sveikai/

 

Receptas

Ingridientai:

250 g sausų avinžirnių;

saujos šviežių arba šaldytų petražolių;

1 didelio svogūno;

2 skiltelių česnako;

10 g sezamo sėklų;

1 a.š. druskos;

0,5 a.š. kepimo miltelių;

pagal skonį pipirų;

aliejaus virimui.

 

Gaminame:

Avinžirnius iš vakaro užpilame vandeniu ir paliekame per naktį brinkti. Išbrinkusius avinžirnius gerai nuplauname. Tada juos ir svogūną, bei česnaką sudedame į rankinę malyklę arba virtuvės kombainą ir sumalame kol nelieka stambių gabaliukų. Jei reikia, malame du kartus. Smulkiai supjaustome petražoles, suberiame į masę. Taip pat beriame sezamo sėklas, druską, kepimo miltelius, pipirus ir viską išmaišome. Sudrėkiname rankas ir formuojame norimos formos falafelius. Aš dariau apvalius rutuliukus ir viriau rapsų aliejuje, kol lengvai parudavo.

Tinka su daržovėmis, bulvėmis, padažu.

Pastebėjimas: vietoje avinžirnių galima naudoti iki miltų su kavamale sumaltus nevirtus lęšius.

 

Skanaus!

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.youtube.com 

Žvalaus ryto kokteilis.

Šį kokteilį gaminu tuomet, kai noriu kuo greičiau prabusti ir pradėti produktyviai dirbti.

Maistas:2016.8.30

Burokėliai – sveikatos šaltinis.

Jei kasdien suvalgysite ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių – visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų.

Maistas:2016.3.10

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Sriuba su saldžiomis bulvėmis.

Šios bulvės yra išskirtinė daržovė, laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos.

Maistas:2016.6.8

Burokėliai – sveikatos šaltinis.

Jei kasdien suvalgysite ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių – visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų.

Maistas:2016.3.10

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai