Falafeliai.

2016.2.22 - paskelbė: Ugnė

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.Falafelius galima valgyti kaip užkandį, jis puikiai tinka kaip patiekalo dalis. Jie yra sotūs, skanūs, sveiki ir pigūs.

Šiandien falafelius gaminsime iš avinžirnių, apie juos plačiau kalbėjau čia: http://uspaskichknyga.lt/dvidesimt-pirmojo-amziaus-maistas-daiginti-ankstiniai-grudai-ir-seklos-neatsilikime-ir-gyvenkime-sveikai/

 

Receptas

Ingridientai:

250 g sausų avinžirnių;

saujos šviežių arba šaldytų petražolių;

1 didelio svogūno;

2 skiltelių česnako;

10 g sezamo sėklų;

1 a.š. druskos;

0,5 a.š. kepimo miltelių;

pagal skonį pipirų;

aliejaus virimui.

 

Gaminame:

Avinžirnius iš vakaro užpilame vandeniu ir paliekame per naktį brinkti. Išbrinkusius avinžirnius gerai nuplauname. Tada juos ir svogūną, bei česnaką sudedame į rankinę malyklę arba virtuvės kombainą ir sumalame kol nelieka stambių gabaliukų. Jei reikia, malame du kartus. Smulkiai supjaustome petražoles, suberiame į masę. Taip pat beriame sezamo sėklas, druską, kepimo miltelius, pipirus ir viską išmaišome. Sudrėkiname rankas ir formuojame norimos formos falafelius. Aš dariau apvalius rutuliukus ir viriau rapsų aliejuje, kol lengvai parudavo.

Tinka su daržovėmis, bulvėmis, padažu.

Pastebėjimas: vietoje avinžirnių galima naudoti iki miltų su kavamale sumaltus nevirtus lęšius.

 

Skanaus!

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.youtube.com 

Burokėlių salotos.

Valykime organizmus, gerinkime kraują ir imuninę sistemą.

Maistas:2016.9.12

Moliūgas.

Jis yra mažai kaloringa daržovė.

Maistas:2016.4.6

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Pupelių troškinys.

Šis troškinys maistingas, o išskirtiniai ingridientai, tokie kaip pomidorai ir kmynai, jam suteikia ypatingo skonio.

Maistas:2016.4.27

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai