Falafeliai.

2016.2.22 - paskelbė: Ugnė

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.Falafelius galima valgyti kaip užkandį, jis puikiai tinka kaip patiekalo dalis. Jie yra sotūs, skanūs, sveiki ir pigūs.

Šiandien falafelius gaminsime iš avinžirnių, apie juos plačiau kalbėjau čia: http://uspaskichknyga.lt/dvidesimt-pirmojo-amziaus-maistas-daiginti-ankstiniai-grudai-ir-seklos-neatsilikime-ir-gyvenkime-sveikai/

 

Receptas

Ingridientai:

250 g sausų avinžirnių;

saujos šviežių arba šaldytų petražolių;

1 didelio svogūno;

2 skiltelių česnako;

10 g sezamo sėklų;

1 a.š. druskos;

0,5 a.š. kepimo miltelių;

pagal skonį pipirų;

aliejaus virimui.

 

Gaminame:

Avinžirnius iš vakaro užpilame vandeniu ir paliekame per naktį brinkti. Išbrinkusius avinžirnius gerai nuplauname. Tada juos ir svogūną, bei česnaką sudedame į rankinę malyklę arba virtuvės kombainą ir sumalame kol nelieka stambių gabaliukų. Jei reikia, malame du kartus. Smulkiai supjaustome petražoles, suberiame į masę. Taip pat beriame sezamo sėklas, druską, kepimo miltelius, pipirus ir viską išmaišome. Sudrėkiname rankas ir formuojame norimos formos falafelius. Aš dariau apvalius rutuliukus ir viriau rapsų aliejuje, kol lengvai parudavo.

Tinka su daržovėmis, bulvėmis, padažu.

Pastebėjimas: vietoje avinžirnių galima naudoti iki miltų su kavamale sumaltus nevirtus lęšius.

 

Skanaus!

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.youtube.com 

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Morkų pyragas.

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Maistas:2016.2.11

Pusryčiaukime žaliai.

Kyla klausimas, o nuo ko gi pradėti? Ką valgyti, kai iš pirmo žvilgsnio, atrodo, jog valgyti nėra ką? Pateiksiu Jums pirmąjį receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas!

Maistas:2015.12.28

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

„Vinaigrette” – tobulas salotų padažas.

Viena paprasčiausių aliejaus ir skysčio emulsijų salotoms užpilti yra prancūziška „Vinaigrette”, kurios pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „vinegar” – actas.

Maistas:2016.1.31

Pietums – kokosų kario sriuba.

​Tikiuosi, jog pusryčiai Jums patiko, o dabar energijai didinti Jums siūlau puikius pietus – kokosų kario sriubą.

Maistas:2015.12.28

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai