Fritatta su špinatais ir feta.

2016.3.21 - paskelbė: Ugnė

Frittata – tai orkaitėje keptas omletas su špinatais ir dviejų rūšių sūriais. Tinka pusryčiams ir vakarienei.

 4 porcijoms:

Kiaušiniai 9 vnt.;

Pienas 2 v.š.;

Špinatai šaldyti/švieži 300 g;

Fetos sūris 100 g;

Parmezanas tarkuotas 50 g;

Svogūnai 1 vnt.;

Česnakai 2 sk.;

Druska, juodieji pipirai (pagal skonį);

Alyvuogių aliejus.

 

Gaminame:

Špinatus kelias minutes paverdame sūdytame vandenyje ir nusunkiame per smulkų sietelį. Supjaustome, jeigu reikia. Svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Kartu įmetame smulkintas česnako skilteles, špinatus, pasūdome, pagardiname juodaisiais pipirais, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.

Kiaušinius išplakame su pienu ir parmezano sūriu. Pasūdome, pagardiname juodaisiais pipirais. Kepimo indą ištepame sviestu, paskleidžiame daržoves, užpilame kiaušinių plakinį ir ant viršaus patrupiname fetą. Kepame 180 C orkaitėje apie 30 minučių (omletas bus iškepęs, kai pajudinus matysis, kad yra tvirtas).

 

Skanaus,

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: swisspaleo.ch  

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai