Gaminame sveiką pomidorų padažą.

2016.2.1 - paskelbė: Ugnė

Greitai paruošiamas natūralus naminis pomidorų padažas, tinkantis pagardinti: makaronų, ryžių valgiams, virtiniams, picai ar patiekalams su sūriu. Padažą galite pasiruošti iš anksto, supilti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve apie savaitę. Naminis pomidorų padažas puikus tuo, kad jame nerasite konservantų, homogenizatorių, standiklių, acto ir kitokių nepageidautinų ingredientų, o derindami prieskonius kaskart pasigaminsite vis kitokio skonio. Paruoštą padažą galite pertrinti per sietelį, tuomet jis bus vienalytės konsistencijos ir be sėklyčių.

 

Jums reikės:

  • 1,5 l pomidorų tyrės (iš maždaug 10-12 pomidorų);
  • 2-3 šaukštų tirštos pomidorų pastos, praskiestos vandeniu;
  • šaukšto rudojo cukranendrių cukraus;
  • šaukštelio džiovinto raudonėlio;
  • šaukštelio džiovinto baziliko arba saujos šviežio baziliko lapelių;
  • šluotelės smulkiai sukapotų petražolių;
  • ½ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • ½ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • „ant peilio galo” aštriųjų paprikų miltelių;
  • 4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus.

 

Gaminimas:

Pomidorus panardinkite minutei į verdantį vandenį, perliekite šaltu vandeniu ir nunerkite odelę. Sudėkite į elektrinę trintuvę ir sutrinkite iki piurė. Galite taip pat sutarkuoti burokine tarka arba supjaustyti labai smulkiais kubeliais. Gilioje erdvioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite asafetidą, aštriosios paprikos miltelius, maltus gvazdikėlius, juoduosius pipirus. Po kelių sekundžių supilkite pomidorų pastą. Išmaišykite ir kepkite apie dvi minutes. Supilkite trintus pomidorus, pasūdykite, suberkite cukrų. Troškinkite pomidorų masę kartkartėmis pamaišydami apie 25-30 minučių ant nedidelės ugnies, kol nusigaruos perteklinė drėgmė, o tūris sumažės trečdaliu-ketvirtadaliu. Iki troškinimo pabaigos likus 5-7 minutėms sudėkite džiovintas ir šviežias prieskonines žoleles. Padažą nukaiskite, supilkite į stiklainį ir užsukite. Galite prieš uždarant pertrinti per sietelį. Padažą laikykite šaldytuve. Šviežias ir gardus išlieka apie savaitę.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: www.italymagazine.com  

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Moliūgas.

Jis yra mažai kaloringa daržovė.

Maistas:2016.4.6

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai