Graikiniai riešutai.

2016.1.28 - paskelbė: Ugnė

Per savaitę suvalgydami dvi saujeles riešutų, galime pailginti savo gyvenimą tiek, kiek bėgiodami keturias valandas per savaitę!

Graikiniai riešutai pamaitina smegenis, pašalina visus jų audinių sukietėjimus ir palengvina nervinių impulsų kelią. Todėl juos valgantis žmogus jaučiasi žvalus, energingas ir intelektualus.

Rytų medicinos atstovai rekomenduoja graikinius riešutus vartoti kartu su kitais produktais, ypač su medumi. Tibetiečiai pataria sutrintus graikinius riešutus sumaišyti su medumi ir užgerti vaistingųjų augalų arbatomis.

Untitled

“Grožio” salotos

4 porcijoms reikės:

  • 1 žalio (nevirto) burokėlio (apie 200 g);
  • ¼ saliero gumbo (apie 200 g);
  • 2 obuolių (be odelės ir sėklalizdžių – apie 200 g);
  • 100 g graikinių riešutų;
  • šaukšto citrinos sulčių (jei jogurtas labai rūgštus, tuomet nebūtinai);
  • 300 g naminio jogurto;
  • 2-3 šaukštelių neaštraus garstyčių padažo;
  • druskos (apie 2 šaukštelius), juodųjų pipirų.

 

Daržoves nuplaukite ir nulupkite. Tiek salierą, tiek burokėlį sutarkuokite plonais šiaudeliais specialia tarka į atskirus indus. Nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius. Obuolius supjaustykite šiaudeliais. Obuolių netarkuokite, nes išsileis ir sukris. Atskirame dubenėlyje sumaišykite jogurtą ir garstyčias, pasūdykite, supilkite citrinų sultis. Padažas turėtų atrodyti kiek per sūrus, tačiau kadangi jį pilsite ant nesūdytų daržovių, sūrumas pasiskirstys. Sutrupinkite graikinius riešutus. Kelis riešutus atidėkite salotoms puošti. Paimkite didelę plokščią lėkštę. Ant lėkštės dugno paskleiskite salierų sluoksnį. Pabarstykite juodaisiais pipirais, saujele riešutų ir užpilkite kelis šaukštus padažo. Ant salierų paskleiskite sluoksnį burokėlių, ir pakartokite – pipirai, riešutai, padažas. Pabaikite sluoksniuoti obuoliais. Užpilkite obuolius likusiu padažu, pabarstykite likusiais riešutų trupiniais, papuoškite atidėtais riešutais. Patiekite iš karto.

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: backpacksandpumpkins.wordpress.com 

Pusryčiaukime žaliai.

Kyla klausimas, o nuo ko gi pradėti? Ką valgyti, kai iš pirmo žvilgsnio, atrodo, jog valgyti nėra ką? Pateiksiu Jums pirmąjį receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas!

Maistas:2015.12.28

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai