Grikių plovas su garuose virtomis daržovėmis.

2016.3.15 - paskelbė: Ugnė

Klasikinis plovas dažniausiai verdamas su ryžiais, tačiau šiandien Jums rekomenduoju ryžius pakeisti grikiais. Apie grikių naudą plačiau rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/grikiai-puikus-energijos-saltinis-pradekime-su-jais-diena/. Jų garuose ištroškintos daržovės, šalia paskrudinta morka su prieskoniais – labai skanus ir sveikas derinys. Plovui malonaus aromato ir skonio taip pat prideda juodgrūdės prieskoniai. Grikių plovas skaniausias su šiek tiek pasūdytu grietinės ir garstyčių padažu – išbandyta!

4 porcijoms reikės:

  • 200 g grikių kruopų;
  • 500 ml vandens;
  • 300-400 g įvairių stambokais gabalėliais supjaustytų daržovių (brokolių, saldžiųjų paprikų, žiedinių kopūstų, saliero gumbo, pastarnokų, moliūgo);
  • 1 didelės burokine tarka sutarkuotos morkos;
  • 3-4 šaukštų skystos pomidorų pastos, arba šaukšto tirštos koncentruotos (ne pomidorų padažo!);
  • 1,5 šaukštelio druskos;
  • 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto “ghee”;
  • ½ šaukštelio kmyninio kumino;
  • Kupino šaukštelio juodgrūdės;
  • ½ šaukštelio “curry” prieskonių mišinio;
  • ½ šaukštelio asafetidos (kvapniosios ferulos);
  • ¼ šaukštelio malto cinamono;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1 nedidelės žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir supjaustytos žiedeliais;
  • Šluotelės smulkiai sukapotų žalumynų;
  • Labai gardu plovą patiekti pabarstytą skrudintomis saulėgrąžomis.

 

Ruošimo eiga:

Grikius perplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir užkaiskite. Ant viršaus uždėkite garinimo puodą skylėtu dugnu ir sudėkite daržoves. Uždenkite ir virkite apie 7-10 minučių, kol grikiai išbrinks, ir daržovės suminkštės. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite išvalytą lydytą sviestą, sudėkite aštriąją papriką, kmyninį kuminą, juodgrūdę ir asafetidą. Skrudinkite prieskonius keliolika sekundžių ir sudėkite tarkuotas morkas. Suberkite „curry” prieskonių mišinį ir cinamoną. Kepkite morkas maišydami ant vidutinės ugnies kol švelniai apskrus ir suminkštės. Pabaigoje supilkite pomidorų pastą, išmaišykite. Sukrėskite išvirusius grikius, įmaišykite daržoves. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Kepkite plovą maišydami dar kelias minutes. Patiekite dar karštą su grietinės ir garstyčių padažu (įsukite į grietinę kelis šaukštelius paruoštų garstyčių ir švelniai pasūdykite), pabarstykite žalumynais.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.myhealthyeatinghabits.com 

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Burokėlių salotos.

Valykime organizmus, gerinkime kraują ir imuninę sistemą.

Maistas:2016.9.12

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai