Gurmanų salotos.

2016.7.19 - paskelbė: Ugnė

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų. Tačiau tam, kad nepritrūktų įdėjų, rekomenduoju išbandyti kažką naujo.

Kaip daiginti saulėgrąžų daigus ir kokia jų nauda rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/saulegrazu-daigai-vieni-vertingiausiu-zemeje/

Salotos su daigintiniais, pelėsiniu sūriu ir duonos skrebučiais
Ingridientai:

daiginti saulėgrąžų daigai
daiginti ridikėlių daigai
mėlynojo pelėsio sūris, 100 gr.
saulėgrąžų branduoliai, 4š.
ciabatta duona, pusė kepaliuko (nebūtinai)

Padažui:

obuolių actas, 1š.
šaltai spaustas saulėgrąžų aliejus, 3š.
medus, 1š.
grūdėtosios garstyčios, 1š.
druska ir malti juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

Nupjautus daigintų saulėgrąžų daigus nuplauti po tekančiu vandeniu. Ridikėlių daigus iš daigyklos gerai praskalauti vandenyje. Žalumynus nusausinti.

Sausoje keptuvėje ant žemos temperatūros (iki 40) paskrudinti saulėgrąžų branduolius, kol jie lengvai paruduos.

Čiabatos duoną supjaustyti kvadratėliais, paskrebinti orkaitėje.

Didelėje salotinėje rankomis išmaišyti žalumynų daigus ir skrudintą duoną. Ant viršaus uždėti pjaustyto sūrio ir apibarstyti kepintomis saulėgrąžų sėklomis.

Padažui skirtas sudedamąsias dalis išplakti užsuktame indelyje. Pagamintą padažą pilti ant salotų. Galima nedelsiant valgyti.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.onegreenplanet.org 

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Sriuba su saldžiomis bulvėmis.

Šios bulvės yra išskirtinė daržovė, laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos.

Maistas:2016.6.8

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai