Įdarytos saldžiosios bulvės.

2016.6.13 - paskelbė: Ugnė

Rekomenduoju šią bulvę įtraukti į savo mitybos racioną. Patiekalas, kurį šiandien rekomenduoju, ypač tinkamas tiems, kurie neturi daug laiko, nes paruošimas užtrunka iki penkių minučių, o vėliau visą darbą atlieka orkaitė. Įdaryti saldžias bulves galite įvairiausias ingridientais. Apie saldžių bulvių naudą šiek tiek rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/sriuba-su-saldziomis-bulvemis/

Reikės:

  • 2 saldžių bulvių;
  • 1 avokado;
  • 2 saujų šviežių špinatų lapų;
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno;
  • 1 citrinos;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • 2 saujų šviežių šampinjonų arba baravykų.

 

Saldžias bulves nuplauname ir kepame 220 C orkaitėje (nenuluptas) apie valandą (kepimo laikas priklauso nuo bulvės dydžio. Ar bulvė iškepusi, galite lengvai patikrinti įsmeigę į ją ploną peilį). Kol bulvės kepa, nuplaukite špinatus ir smulkiai supjaustykite. Tuomet nulupkite svogūną, supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir įdėję į indelį, užpilkite citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštelį aliejaus ir jame apkepkite nuplautus grybus, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Kai bulvės iškepa, ištraukite jas iš orkaitės ir atsargiai perpjaukite išilgai. Lengvai atskirkite lupeną. Su šakute lengvai sutrinkite bulvę ir paskaninkite ją druska. Tuomet uždėkite susmulkintus špinatus, marinuotus svogūnus, grybukus ir supjaustytą avokadą.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: happyhealthymama.com 

Mintys apie maistą ir mitybą, kurie neteršia

Šiame straipsnyje pasidalinsiu su Jumis mintimis apie maistą ir mitybą, kuri neteršia mūsų organizmų ir padeda kasdien puikiai jaustis tiek fiziškai, tiek emociškai.

Maistas:2015.12.28

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Pietums – kokosų kario sriuba.

​Tikiuosi, jog pusryčiai Jums patiko, o dabar energijai didinti Jums siūlau puikius pietus – kokosų kario sriubą.

Maistas:2015.12.28

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai