Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

2016.2.17 - paskelbė: Ugnė

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys. Šiandien gaminsime blynus su bulvėmis ir špinatais.

Apie bulves daug nekalbėsiu, visi žinome, kad jos krakmolingas produktas. Jose taip pat yra baltymų, mineralinių medžiagų ir vitaminų. Manote, kad liesėjant bulvių reikia atsisakyti? Bet juk jose beveik nėra riebalų!

Plačiau apie špinatus rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/baltymu-ir-vitaminu-saltinis-spinatai/

 

Blyneliai su bulvių – špinatų įdaru

Lietiniams:

1 ½ st. sojų pieno;

½ st. vandens;

¾ st. miltų;

¼ st. avinžirnių miltų;

1 v.š. krakmolo;

½ a.š. druskos.

 

Gaminimas:

Sumaišome sausus produktus. Įpilame trečdalį sojos pieno ir gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Supilame likusį sojos pieną ir vėl gerai išmaišome. Paliekame bent valandai pastovėti (per tą laiką galima paruošti įdarą). Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, kiekvienam lietiniui sunaudojame apie 1/3 – 1/2 st. mišinio. Iškepusius lietinius sukrauname į stirtą ir apdengiame rankšluosčiu, kad neišdžiūtų.

 

Bulvių-špinatų įdaras:

2 vidutinio dydžio bulvės;

2 v.š. aliejaus;

1 svogūnas;

1 a.š. kmynų;

400-500 gramų pjaustytų špinatų;

maltų pipirų;

druskos.

 

Gaminimas:

Išverdame bulves, jas sutriname. Aliejuje ant vidutinės ugnies kepiname svogūnus, kol jie tampa minkšti ir auksinės-rudos spalvos (apie 15 min.). Į keptuvę suberiame kmynus, po truputį sudedame špinatus – įdedame vieną porciją, palaukiame, kol visiškai suglebs, tada dedame kitą. Įmaišome šį mišinį į bulves, įberiame pipirų ir druskos. Ant kiekvieno lietinio dedame šiek tiek įdaro, sulankstome. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ar ištirpdome šiek tiek margarino. Apkepame blynelius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Patiekiame iš karto.

 Idėjos padažui: grybų padažas, garstyčių padažas, krapų-tahini padažas, nesaldinta obuolienė.

 

Skanaus!

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.bbcgoodfood.com  

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Vegetariškas guliašas.

Šis troškinys ypatingas tuo, kad yra labai skoningas, išsiskiriantis dėl jame naudojamų džiovintos saldžiosios paprikos prieskonių.

Maistas:2016.3.2

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Kopūstai orkaitėje.

Skanus ir sveikas garnyras, kuris tiks prie įvairiausių patiekalų.

Maistas:2016.7.13

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai