Jūsų dėmesiui – tortas “Napoleonas”.

2016.5.18 - paskelbė: Ugnė

Lietuvoje ypač mėgiamas ir vertinamas tortas. Žmonės, keičiantys savo mitybos įpročius, gąsdinasi to, kad teks atsisakyti mėgiamų saldumynų. Šiandien pateiksiu tokį torto “Napoleonas” receptą, kad galėtumėte jį valgyti net būdami vegetarais.

Tešlai reikės:

3 stiklinių miltų;

200 g “Ghi” sviesto, apie kurį rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/vedu-filosofu-vadinamas-maistu-smegenims-fizines-ir-dvasines-energijos-saltinis-ghi-sviestas/

3/4 stiklinės sojos pieno;

Druskos.

 

Kremui reikės:

0,5 l sojos pieno;

1 stiklinės cukraus;

2 šaukštų krakmolo;

250 g “Ghi” sviesto;

Mėgiamų riešutų.

 

Tešlą gaminame taip: pirmiausia, stambiai sutarkuojame sviestą (turi būti šaltas). Tuomet suberiame išsijotus miltus, druską, supilame pieną. Rankomis suformuojame rutulį ir dedame į šaldytuvą valandai. Po to tešlą padaliname į 6 lygias dalis, iškočiojame skritulius ir iškepame.

 

Kremui sumaišome šaltą sojos pieną, cukrų ir krakmolą. Tuomet verdame ant silpnos ugnies nuolat maišant. Masė turi būti vienalytė. Leidžiame atšalti. Tuomet gerai išmaišome kambario temperatūros sviestą ir per ±5 kartus supilame atvėsusią masę (maišydami).

 

Iškeptus ir atvėsusius skritulius tepame kremu (maždaug po du didelius šaukštus ant kiekvieno). Tortui leidžiame pastovėti apie valandą. Tuomet prispaudžiame jį iš viršaus ir kremo perteklių padaliname po visą torto paviršių, kad atrodytų gražiai. Apibarstome smulkintais riešutais.

 

Skanaus,

Ugnė.

 


Nuotraukos šaltinis: bearandplants.com 

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Sriuba su saldžiomis bulvėmis.

Šios bulvės yra išskirtinė daržovė, laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos.

Maistas:2016.6.8

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai