Kopūstai orkaitėje.

2016.7.13 - paskelbė: Ugnė

Skanus ir sveikas garnyras, kuris tiks prie įvairiausių patiekalų.

Sicilijos skrudinti žiediniai kopūstai su Briuselio kopūstais

4 porcijoms reikės:

  • 50 g riešutų
  • 1 didelė galva žiedinio kopūsto
  • 300 g Bruselio kopūstų
  • 50 g razinų
  • 12 žiupsnių šafrano
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai česnakų aliejus

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Uždėkite riešutų ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje iki auksinės spalvos, atvėsinkite. Žiedinius kopūstus gan smulkiai supjaustykite. Briuselio kopūstą pjaustykite pusiau. Užmerkite į verdantį vandenį razinas, palikite apie 20 minučių, tada nusausinti ir atidėkite. Sudėkite žiedinius ir Briuselio kopūstus į didelę kepimo skardą, pasklaidykite; užberkite šafraną, tada užpilkite alyvuogių ir česnako aliejus. Kepkite 25-30 minučių, kol kopūstai suminkštės ir pradės karamelizuotis. Iškepus, skardos turinį sudėkite į dubenį, apibarstykite kedro riešutais ir razinomis. Viską išmaišykite.

Skanaus, Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.simplyrecipes.com 

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Mintys apie maistą ir mitybą, kurie neteršia

Šiame straipsnyje pasidalinsiu su Jumis mintimis apie maistą ir mitybą, kuri neteršia mūsų organizmų ir padeda kasdien puikiai jaustis tiek fiziškai, tiek emociškai.

Maistas:2015.12.28

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Morkų pyragas.

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Maistas:2016.2.11

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai