Lęšiai.

2016.4.15 - paskelbė: Ugnė

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje. Dažnai girdime, kad vegetarai save alina nevalgydami mėsos, tačiau lęšiuose baltymų daugiau nei mėsoje, todėl šį mitą galime neigti. Šiandien rekomenduoju skanią ir sočią lęšių sriubą.

Jai reikės:

50 g žaliųjų, neskaldytų lęšių;

50 g paprikos;

25 g svogūno;

60 g morkų;

5 g čili pipiro arba česnako;

1 g druskos;

0,5 g juodųjų maltų pipirų;

Vandens.

 

Lęšius pamerkiame 3-10 valandų. Pamirkytus lęšius verdame iki 20 minučių. Beverdant įdedame prieskonius, pasūdome. Tuo tarpu trumpai pakepiname smulkiai supjaustytą papriką, svogūną; pusę ypatingai smulkiai sukapoto čili pipiro; vieną stambiai sutarkuotą morką.

Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos sudedame į sriubą kepintas daržoves. Patiekdami įberiame šviežių, kapotų petražolių.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.happycookinghealthyliving.com   

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai