Lęšių maltinukai su raudonuoju kopūstu lavaše.

2016.8.4 - paskelbė: Ugnė

Patiekalas kupinas įvairiausių skonių ir maloniausių kvapų. Puikiai tiks išvykai gamtoje! Tokiu atveju rekomenduočiau maltinukus kepti ant grotelių. Tačiau jie puikiai tiks ir namuose. Prieskonius galite naudoti tokius, kokius mėgstate, tačiau niekada nevenkite išbandyti kažko naujo.

Reikės:

~430 g lęšių, perplautų;

1/2 puodelio šviežių kalendros lapų;

1/2 puodelio šviežių petražolių lapų;

Skiltelės česnako, smulkintos;

1/2 šaukštelio maltų kmynų;

1/2 puodelio džiūvėsėlių;

Druskos, pipirų;

1/4 raudonojo kopūsto galvos, smulkintos;

2 šaukštų citrinos sulčių;

3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1/2 puodelio graikiško jogurto;

Ant šaukštelio galo raudonųjų pipirų;

4 lavašo lakštų.

 

Maišytuve sumalame lęšius, kalendros, petražolių lapus, česnaką ir kmynus beveik iki vientisos masės. Masę sudedame į dubenį, įberiame džiūvėsėlius, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai sumaišome. Rankomis pagaminame maltinukus (turėtų išeiti apie 16). Dideliame dubenyje susmulkiname kopūstą, įpilame citrinos sultis, vieną šaukštą aliejaus, druskos, pipirų ir viską sumaišome mediniu šaukštu. Tuomet ruošiame padažą: nedideliame dubenėlyje sumaišome graikišką jogurtą, raudonuosius pipirus ir 1/4 puodelio vandens. Iškepame maltinukus. Vienai jų pusei reikės apytiksliai 3-4 minučių ir, žinoma, nepamirštame aliejaus. Kiek? Priklausys nuo keptuvės, aš naudojau po šaukštą vienai maltinukų serijai keptuvėje. Štai ir viskas, dabar lieka tik patiekti. Ant pusės lavašo dedame kopūsto salotas, tuomet 4 maltinukus (jei gavote jų 16, galite pavaišinti keturis žmones), užpilame padažo ir užverčiame kitą pusę lavašo.

 

Skanaus, Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.kebabskitchen.com 

Morkų pyragas.

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Maistas:2016.2.11

Pusryčiaukime žaliai.

Kyla klausimas, o nuo ko gi pradėti? Ką valgyti, kai iš pirmo žvilgsnio, atrodo, jog valgyti nėra ką? Pateiksiu Jums pirmąjį receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas!

Maistas:2015.12.28

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai