Lęšių maltinukai su raudonuoju kopūstu lavaše.

2016.8.4 - paskelbė: Ugnė

Patiekalas kupinas įvairiausių skonių ir maloniausių kvapų. Puikiai tiks išvykai gamtoje! Tokiu atveju rekomenduočiau maltinukus kepti ant grotelių. Tačiau jie puikiai tiks ir namuose. Prieskonius galite naudoti tokius, kokius mėgstate, tačiau niekada nevenkite išbandyti kažko naujo.

Reikės:

~430 g lęšių, perplautų;

1/2 puodelio šviežių kalendros lapų;

1/2 puodelio šviežių petražolių lapų;

Skiltelės česnako, smulkintos;

1/2 šaukštelio maltų kmynų;

1/2 puodelio džiūvėsėlių;

Druskos, pipirų;

1/4 raudonojo kopūsto galvos, smulkintos;

2 šaukštų citrinos sulčių;

3 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1/2 puodelio graikiško jogurto;

Ant šaukštelio galo raudonųjų pipirų;

4 lavašo lakštų.

 

Maišytuve sumalame lęšius, kalendros, petražolių lapus, česnaką ir kmynus beveik iki vientisos masės. Masę sudedame į dubenį, įberiame džiūvėsėlius, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai sumaišome. Rankomis pagaminame maltinukus (turėtų išeiti apie 16). Dideliame dubenyje susmulkiname kopūstą, įpilame citrinos sultis, vieną šaukštą aliejaus, druskos, pipirų ir viską sumaišome mediniu šaukštu. Tuomet ruošiame padažą: nedideliame dubenėlyje sumaišome graikišką jogurtą, raudonuosius pipirus ir 1/4 puodelio vandens. Iškepame maltinukus. Vienai jų pusei reikės apytiksliai 3-4 minučių ir, žinoma, nepamirštame aliejaus. Kiek? Priklausys nuo keptuvės, aš naudojau po šaukštą vienai maltinukų serijai keptuvėje. Štai ir viskas, dabar lieka tik patiekti. Ant pusės lavašo dedame kopūsto salotas, tuomet 4 maltinukus (jei gavote jų 16, galite pavaišinti keturis žmones), užpilame padažo ir užverčiame kitą pusę lavašo.

 

Skanaus, Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.kebabskitchen.com 

Kopūstai orkaitėje.

Skanus ir sveikas garnyras, kuris tiks prie įvairiausių patiekalų.

Maistas:2016.7.13

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Vegetariškas guliašas.

Šis troškinys ypatingas tuo, kad yra labai skoningas, išsiskiriantis dėl jame naudojamų džiovintos saldžiosios paprikos prieskonių.

Maistas:2016.3.2

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai