Makaronai su pomidorais, baklažanais ir rikota.

2016.3.29 - paskelbė: Ugnė

Yra nemažai dvejojančių valgyti makaronus ar ne. Specialistai apskaičiavo, kad 100 g virtų makaronų turi tik 98 kcal (tuo tarpu toks pat kiekis kvietinės duonos – net 262 kcal). Dėl šios priežasties dietologai mano, kad makaronus reikėtų vartoti dietos besilaikantiems žmonėms, taip pat pabrėžia, kad tai puikus pasirinkimas vegetarams. Derinkite šį produktą su daržovėmis, jūros gėrybėmis arba grybais, valgykite protingais kiekiais ir baimintis dėl kalorijų tikrai nereikės!

1 porcijai:

Makaronai Bucatini 80g;

Baklažanai 1/2 vnt.;

Vyšniniai pomidorai 6 vnt.;

Česnakas 2 sk.;

Svogūnai 1 vnt.;

Rikota 2 v.š.;

Druska, juodieji pipirai (pagal skonį);

Bazilikai (pagal skonį);

Alyvuogių aliejus (kepimui).

 

Gaminame:

Baklažanus supjaustome riekelėmis, apibarstome druska ir paliekame 10 min. Paskui nusausiname, supjaustome į 4 dalis, dedame ant folija išklotos skardos. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, šviežiai maltais pipirais ir kepame 190 C orkaitėje 15 min.

Makaronus išverdame sūdytame vandenyje. Svogūną susmulkiname ir apkepame aliejuje. Tada dedame susmulkintas česnako skilteles ir pusiau perpjautus pomidoriukus. Sudedame išvirtus makaronus ir baklažanus, pagardiname bazilikais. Prieš patiekiant patrupiname ant viršaus rikotos sūrio.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: www.sheknows.com  

Mintys apie maistą ir mitybą, kurie neteršia

Šiame straipsnyje pasidalinsiu su Jumis mintimis apie maistą ir mitybą, kuri neteršia mūsų organizmų ir padeda kasdien puikiai jaustis tiek fiziškai, tiek emociškai.

Maistas:2015.12.28

Falafeliai.

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.

Maistas:2016.2.22

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai