Meksikietiškas troškinys – aštresnio skonio mėgėjams.

2016.3.17 - paskelbė: Ugnė

Vegetariškas, ypatingo skonio troškinys. Gali šiek tiek išgąsdinti ingridientų gausa ir, nemeluosiu, šiam troškiniui reikia skirti laiko, tačiau skonis toks, kad tikrai verta! Rekomenduoju savaitgalio pietums.

4 porcijoms:

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;

1 vidutinio dydžio raudonasis svogūnas;

2 skiltelės česnako;

1 nedidelė paprika;

¾ puodelio šaldytų kukurūzų;

½ a.šaukštelio jūros druskos;

1 pjaustytų pomidorų skardinė;

1 puodelis vandens;

2 skardinės pupelių;

1 a.šaukštelis citrinos sulčių;

1 a.šaukštelis balto vyno;

2 a.šaukšteliai čili pipirų prieskonių;

1 šaukštas maltų kmynų;

1 a.šaukštelis džiovintų raudonėlių;

1 a.šaukštelis svogūnų miltelių;

1 a.šaukštelis česnako miltelių;

¼ a.šaukštelio pipirų;

1 jelapeno pipiras;

2-3 kuokšteliai petražolių;

Šviežių salotų patiekimui.

 

Gaminame:

Nulupkite svogūną ir česnaką, supjaustykite smulkiais kubeliais. Pakepinkite juos keptuvėje su alyvuogių aliejumi.

Tuo metu galite susipjaustyti papriką ir kartu su kukurūzais suberti į dubenį.

Atidarykite pupelių ir pomidorų skardines. Iš pupelių skardinių išpilkite skysčius.

Svogūnui ir česnakui įgavus auksinę spalvą, suberkite į keptuvę papriką su kukurūzais. Pasūdykite ir kepkite apie 3 minutes.

Tuomet pridėkite pomidorus ir pupeles iš skardinių, supilkite vandenį ir maišant pakepinkite viską apie minutę.

Tuomet padidinkite kaitrą ir supilkite citrinos sultis, vyną. Taip pat prieskonius – čili pipirus, kmynus, raudonėlius, svogūnų, česnakų miltelius ir pipirus. Kepinkite viską 4-5 minutes. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir uždenkite dangčiu. Leiskite viskam pasitroškinti apie 10 minučių ir nukelkite dangtį. Permaišykite.

Tuomet išimkite iš jelapeno sėklytes ir baltąją dalį, supjaustykite. Susmulkinkite petražoles. Kažkur po 20-ies minučių kepimo be dangčio maišant suberkite jelapeną. Patroškinkite 3-5 minutes ir išjunkite kaitrą. Sudėkite petražoles, pamaišykite. Rekomenduoju patiekti su šviežiomis salotomis ir indiška duona: http://uspaskichknyga.lt/suraityta-plokscioji-indiska-duona-lachha-paratha/

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: minimalistbaker.com  

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai