Moliūgas žirnių miltų tešloje.

2016.3.18 - paskelbė: Ugnė

Daržovės tešloje labai populiarus ir, žinoma, sveikas užkandis. Apie moliūgą jau rašiau viename straipsnyje – tai puikus antioksidantų, maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Šiam receptui galite rinktis ir kitas daržoves. Svarbu, kad tešla būtų nei per skysta, nei per tiršta, tada ji tolygiai pasiskirstys ant daržovės. Kepti galite tiek su lašeliu aliejaus, tiek ir gruzdinti didesniame kiekyje aliejaus.

20-25 riekelėms reikės: 

  • Apie 0,5 kg moliūgo, nulupta oda ir supjaustyto 0,5 cm storio riekelėmis;
  • 135 g avinžirnių arba paprastų žirnių miltų;
  • 1,5-2 šaukštelio druskos (pagal skonį);
  • šaukšto bekvapio augalinio aliejaus tešlai ir kiek daugiau – kepimui;
  • ½ šaukštelio ciberžolės;
  • 2 šaukštų naminio arba natūralaus (pirktinio) jogurto;
  • 200 ml šalto vandens.

 

Ruošimo eiga:

Žirnių miltus prasijokite į dubenį, suberkite druską, ciberžolę, supilkite tešlai skirtą aliejų, jogurtą. Iš lėto pildami vandenį turinį gerai išplakite rankiniu plaktuvu (galite į pagalbą pasitelkti ir elektrinį plaktuvą). Tešla turi gautis labai puri ir riebios grietinės tirštumo. Atidėkite tešlą brinkti 15 minučių. Keptuvėje įkaitinkite kepimui skirtą aliejų. Merkite po vieną moliūgo riekelę į tešlą, tešlos perteklių gerai nuvarvinkite ir dėkite į įkaitusius riebalus. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių kol riekelės gardžiai apskrus, o moliūgas viduje suminkštės. Jei kepėte gausiame riebalų kiekyje, riekeles išgriebę sudėkite ant popierinio rankšluosčio ar servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite dar karštus sunaminiu pomidorų padažu ir (arba) grietine, pagardinta sojos padažu. Galite valgyti rankomis, merkdami moliūgo gabalėlius tai į vieną, tai į kitą padažą.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.foodnetwork.com  

Burokėliai – sveikatos šaltinis.

Jei kasdien suvalgysite ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių – visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų.

Maistas:2016.3.10

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai