Moliūgas.

2016.4.6 - paskelbė: Ugnė

Jis yra mažai kaloringa daržovė. Iš moliūgo gaminami padažai, salotos, sriubos, garnyrai ir net desertai. Patiekalai su juo dažniausiai būna švelnaus skonio, todėl tinka tiek vaikams, tiek garbaus amžiaus žmonėms. Rekomenduoju išbandyti salotas ir sriubą su moliūgų.

Moliūgo salotoms reikės:

250 gramų moliūgo;

200 gramų obuolių;

Skiltelės česnako;

2 šaukštų smulkintų krapų;

Aliejaus.

 

Į verdantį vandenį įpilame šaukštą aliejaus ir sudedame gabaliukais pjaustytą moliūgo minkštimą. Leidžiame kelis kartus užvirti ir išimame. Obuolius supjaustome skiltelėmis ir trumpai patroškiname vandenyje, kuriame apvirė moliūgas. Vandens turi nelikti, tad stebėkite, jei obuolio skiltelės suminkštės, o vandens dar bus likę – nupilkite. Į puodą su obuolių skiltelėmis dedame apvirtus moliūgo gabaliukus. Išmaišome, nukeliame nuo ugnies, pridedame smulkinto česnako, krapų.

 

Trintai moliūgo sriubai reikės:

1 v.š. alyvuogių aliejaus;

1 poro;

2 skiltelių česnako;

1 kg moliūgo;

6,5 stiklinių daržovių sultinio;

2 a.š. džiovintų čiobrelių;

Šiek tiek maltų juodųjų pipirų;

2 v.š. sojos padažo;

¼ stiklinės pjaustyto laiškinio česnako.

 

Puode įkaitiname alyvuogių aliejų. Apie 6 minutes pakepiname susmulkintą porą. Tada sudedame smulkintas česnako skilteles, kubeliais supjaustytą moliūgo minkštimą. Supilame sultinį, suberiame čiobrelius, pipirus ir pakaitiname iki virimo. Sumažiname ugnį ir verdame 30 minučių arba kol moliūgas suminkštės. Tada supilame sojos padažą. Leiskite sriubai šiek tiek ataušti, paskui ją pertrinkite. Šaldytuve ji puikiausia laikosi keletą dienų. Prieš patiekdami, žinoma, pašildykite. Papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: cookdiary.net   

Graikiniai riešutai.

Per savaitę suvalgydami dvi saujeles riešutų, galime pailginti savo gyvenimą tiek, kiek bėgiodami keturias valandas per savaitę!

Maistas:2016.1.28

Žvalaus ryto kokteilis.

Šį kokteilį gaminu tuomet, kai noriu kuo greičiau prabusti ir pradėti produktyviai dirbti.

Maistas:2016.8.30

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai