Morkų kava.

2016.5.24 - paskelbė: Ugnė

Jei Jums neitin patiko gilių kava dėl savo intensyvesnio skonio, tuomet morkų kava tikrai patiks. Ji lengva, šiek tiek primena kakavą. Jei duotumėte jos paragauti žmogui prieš tai nepasakę iš ko kavą virėte, jis net nepaskaytų, kad tai – gėrimas iš morkų. Suprantama, kad joje nėra kofeino, tačiau pats gaminimo procesas ir vartojimas išties gali sumažinti priklausomybę kofeinui, o ilgainiui poreikio jam gali visai nebelikti.

Gaminimo procesas:

Iš 1 kg morkų gauname apie 100 g morkų kavos.

Morkas nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame stambia tarka. Plonu sluoksniu dedame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame jas 80°C temperatūroje, praviroje orkaitėje arba džioviname tol, kol įgauna švelniai rudą atspalvį. Patikriname ar morkos paruoštos jas suspausdami tarp pirštų, turi būti sausos, o ne lipnios. Kepimas/džiovinimas trunka apie 3 valandas.

Vienam puodukui kavos reikia vieno šaukšto džiovintų morkų. Morkas užpilame verdančiu vandeniu, paverdame 2-3 minutes ir uždengę puodą palaikome ant viryklės 15-20 minučių. Tuomet morkas nukošiame. Kavą paskaniname sojos pienu, cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ar kitais mėgiamais ingridientais.

 

Skanaus,

Ugnė

 

 

Nuotraukos šaltinis: www.marthastewart.com 

Pietums – kokosų kario sriuba.

​Tikiuosi, jog pusryčiai Jums patiko, o dabar energijai didinti Jums siūlau puikius pietus – kokosų kario sriubą.

Maistas:2015.12.28

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Moliūgas.

Jis yra mažai kaloringa daržovė.

Maistas:2016.4.6

„Vinaigrette” – tobulas salotų padažas.

Viena paprasčiausių aliejaus ir skysčio emulsijų salotoms užpilti yra prancūziška „Vinaigrette”, kurios pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „vinegar” – actas.

Maistas:2016.1.31

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai