Paprastos, bet neprastos salotos su avokadu ir krevetėmis.

2016.6.6 - paskelbė: Ugnė

Kaip žinome, krevetės yra ne tik labai skanus delikatesas, tačiau ir puikus baltymų šaltinis. Taip pat jas patartina valgyti tiems, kurie nori padidinti dėmesingumą. Apie avokado naudą rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/vienas-vertingiausiu-vaisiu-pasaulyje-avokadas/

Keturioms porcijoms reikės:

1 vnt. iceberg salotų;

2 avokadų;

12 vyšninių pomidorų;

20 karališkų krevečių;

Gabalėlio sviesto;

1 česnako skiltelės;

1 čili pipiriuko (mėgstantiems aštrumą);

1 laimo ar citrinos.

Padažui reikės:

1 v.š. skysto medaus;

1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;

1 v.š. raudonojo vyno acto (arba obuolių);

4 v.š. alyvuogių aliejaus;

Pusės citrinos sulčių;

Druskos, pipirų.

 

Pirmiausia paruošiame padažą: sumaišome visus padažo ingridientus. Nuplauname salotas ir būtinai nusausiname. Plėšome salotų lapus, sudedame pjaustytą avokadą (kurį apšlakstome šlakeliu citrinų sulčių, kad nejuoduotų), sudedame perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Keptuvėje išlydome sviestą, pakepiname smulkiai tarkuotą česnaką ir smulkintą čili. Dedame krevetes ir pakaitiname pora minučių. Sudedame krevetes ant salotų. Ant krevečių užpilame po truputį sviesto su česnaku ir čili, kuriame kepė krevetės. Pilame po pora šaukštų padažo. Patiekiame su laimo ar citrinos ketvirčiu.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

 

Nuotraukos šaltinis: www.foodnetwork.com 

Pupelių troškinys.

Šis troškinys maistingas, o išskirtiniai ingridientai, tokie kaip pomidorai ir kmynai, jam suteikia ypatingo skonio.

Maistas:2016.4.27

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Sriuba su saldžiomis bulvėmis.

Šios bulvės yra išskirtinė daržovė, laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos.

Maistas:2016.6.8

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai