Paprastos, bet neprastos salotos su avokadu ir krevetėmis.

2016.6.6 - paskelbė: Ugnė

Kaip žinome, krevetės yra ne tik labai skanus delikatesas, tačiau ir puikus baltymų šaltinis. Taip pat jas patartina valgyti tiems, kurie nori padidinti dėmesingumą. Apie avokado naudą rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/vienas-vertingiausiu-vaisiu-pasaulyje-avokadas/

Keturioms porcijoms reikės:

1 vnt. iceberg salotų;

2 avokadų;

12 vyšninių pomidorų;

20 karališkų krevečių;

Gabalėlio sviesto;

1 česnako skiltelės;

1 čili pipiriuko (mėgstantiems aštrumą);

1 laimo ar citrinos.

Padažui reikės:

1 v.š. skysto medaus;

1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;

1 v.š. raudonojo vyno acto (arba obuolių);

4 v.š. alyvuogių aliejaus;

Pusės citrinos sulčių;

Druskos, pipirų.

 

Pirmiausia paruošiame padažą: sumaišome visus padažo ingridientus. Nuplauname salotas ir būtinai nusausiname. Plėšome salotų lapus, sudedame pjaustytą avokadą (kurį apšlakstome šlakeliu citrinų sulčių, kad nejuoduotų), sudedame perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Keptuvėje išlydome sviestą, pakepiname smulkiai tarkuotą česnaką ir smulkintą čili. Dedame krevetes ir pakaitiname pora minučių. Sudedame krevetes ant salotų. Ant krevečių užpilame po truputį sviesto su česnaku ir čili, kuriame kepė krevetės. Pilame po pora šaukštų padažo. Patiekiame su laimo ar citrinos ketvirčiu.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

 

Nuotraukos šaltinis: www.foodnetwork.com 

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

“Sushi” – kokybiškas maistas.

Tai išties labai populiarus ir skanus maistas, tačiau gaminamas jis iš virtų ryžių, o, kaip žinome, termiškai apdorotų produktų turime, kaip galėdami, vengti.

Maistas:2016.9.13

Žvalaus ryto kokteilis.

Šį kokteilį gaminu tuomet, kai noriu kuo greičiau prabusti ir pradėti produktyviai dirbti.

Maistas:2016.8.30

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai