Paprastos, bet neprastos salotos su avokadu ir krevetėmis.

2016.6.6 - paskelbė: Ugnė

Kaip žinome, krevetės yra ne tik labai skanus delikatesas, tačiau ir puikus baltymų šaltinis. Taip pat jas patartina valgyti tiems, kurie nori padidinti dėmesingumą. Apie avokado naudą rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/vienas-vertingiausiu-vaisiu-pasaulyje-avokadas/

Keturioms porcijoms reikės:

1 vnt. iceberg salotų;

2 avokadų;

12 vyšninių pomidorų;

20 karališkų krevečių;

Gabalėlio sviesto;

1 česnako skiltelės;

1 čili pipiriuko (mėgstantiems aštrumą);

1 laimo ar citrinos.

Padažui reikės:

1 v.š. skysto medaus;

1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;

1 v.š. raudonojo vyno acto (arba obuolių);

4 v.š. alyvuogių aliejaus;

Pusės citrinos sulčių;

Druskos, pipirų.

 

Pirmiausia paruošiame padažą: sumaišome visus padažo ingridientus. Nuplauname salotas ir būtinai nusausiname. Plėšome salotų lapus, sudedame pjaustytą avokadą (kurį apšlakstome šlakeliu citrinų sulčių, kad nejuoduotų), sudedame perpus perpjautus vyšninius pomidorus. Keptuvėje išlydome sviestą, pakepiname smulkiai tarkuotą česnaką ir smulkintą čili. Dedame krevetes ir pakaitiname pora minučių. Sudedame krevetes ant salotų. Ant krevečių užpilame po truputį sviesto su česnaku ir čili, kuriame kepė krevetės. Pilame po pora šaukštų padažo. Patiekiame su laimo ar citrinos ketvirčiu.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

 

Nuotraukos šaltinis: www.foodnetwork.com 

Žvalaus ryto kokteilis.

Šį kokteilį gaminu tuomet, kai noriu kuo greičiau prabusti ir pradėti produktyviai dirbti.

Maistas:2016.8.30

Atgaiva vasaros metu.

Kuomet už lango kaitina saulė, nėra geresnės atgaivos už šaltą arbatą.

Maistas:2016.8.8

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Vegetariškas guliašas.

Šis troškinys ypatingas tuo, kad yra labai skoningas, išsiskiriantis dėl jame naudojamų džiovintos saldžiosios paprikos prieskonių.

Maistas:2016.3.2

Moliūgas.

Jis yra mažai kaloringa daržovė.

Maistas:2016.4.6

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai