Penktadienio vakarui – šokoladinis skanėstas.

2016.3.4 - paskelbė: Ugnė

Manote, kad veganiškame valgiaraštyje mažai desertų? Tikrai ne. Jų yra gausybė! Šis pyragas labai paprastas, gan greitai paruošiamas, o patiekus su mėgstamais pagardais – nuo stalo kaip mat dingsta…

Pagrindui reikės:

1 st. kvietinių miltų;

½ st. cukraus;

1 a.š. vanilinio cukraus;

1 a.š. kepimo miltelių;

4-5 v.š. kakavos;

5 v.š. aliejaus;

⅘ st. vandens.

Kremui:

3 1/4 stiklinės veganiško šokolado, smulkiai supjaustyto;

470 g tirpinto nesūdyto margarino;

2 2/3 stiklinės cukraus pudros (išsijotos);

1/4 arbatinio šaukštelio druskos;

1/2 stiklinės natūralios (nesaldintos) kakavos miltelių;

6 šaukštai sojų ar ryžių pieno;

1 šaukštas vanilės ekstrakto.

 

Gaminame pagrindą:

Gerai sumaišome visus sausus ingridientus. Supilame aliejų, vandenį ir išmaišome tešlą. Supilame į nedidelę formą, kad tešla būtų apie 2 cm storio, įdedame į iš anksto iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min. Ar iškepęs tikriname su mediniu pagaliuku (pvz.: dantų krapštuku).

Gaminame kremą:

Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje išlydykite šokoladą ir atvėsinkite. Tuomet naudokite maišytuvą arba mikserį ir išsukite margariną iki purios masės (apie 2 min.). Dabar sumažinkite maišytuvo greitį ir pilkite cukrų, druską, maišykite kol įsimaišys. Tada vėl padidinkite greitį iki vidutinio, maišykite kol masė bus puri ir nekris iš dubens. Maišytuvo greitį visiškai sumažinkite ir pilkite atvėsusį šokoladą, maišykite tol, kol išsimaišys. Sustabdykite maišytuvą. Įberkite kakavos miltelius, supilkite pieną ir vanilę. Po truputėlį įmaišykite ingridientus į masę ir tada didinkite maišytuvo greitį. Maišykite iki kol masė nekris iš dubens. Laikykite šaltai.

Rekomendacijos:

Galite perpjauti pagrindą išilgai pusiau ir sluoksniuoti tortą;

Galite pjauti pagrindą trikampiais gabalėliaus ir tepti kremą ant viršaus;

Galite formelėmis išpjaustyti įvairias pagrindo formas ir daryti mini skanėstus su kremu.

 

Būkite sveiki ir nepamirškite pasilepinti,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.holidify.com  

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Burokėliai – sveikatos šaltinis.

Jei kasdien suvalgysite ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių – visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų.

Maistas:2016.3.10

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai