Penktadienio vakarui – šokoladinis skanėstas.

2016.3.4 - paskelbė: Ugnė

Manote, kad veganiškame valgiaraštyje mažai desertų? Tikrai ne. Jų yra gausybė! Šis pyragas labai paprastas, gan greitai paruošiamas, o patiekus su mėgstamais pagardais – nuo stalo kaip mat dingsta…

Pagrindui reikės:

1 st. kvietinių miltų;

½ st. cukraus;

1 a.š. vanilinio cukraus;

1 a.š. kepimo miltelių;

4-5 v.š. kakavos;

5 v.š. aliejaus;

⅘ st. vandens.

Kremui:

3 1/4 stiklinės veganiško šokolado, smulkiai supjaustyto;

470 g tirpinto nesūdyto margarino;

2 2/3 stiklinės cukraus pudros (išsijotos);

1/4 arbatinio šaukštelio druskos;

1/2 stiklinės natūralios (nesaldintos) kakavos miltelių;

6 šaukštai sojų ar ryžių pieno;

1 šaukštas vanilės ekstrakto.

 

Gaminame pagrindą:

Gerai sumaišome visus sausus ingridientus. Supilame aliejų, vandenį ir išmaišome tešlą. Supilame į nedidelę formą, kad tešla būtų apie 2 cm storio, įdedame į iš anksto iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min. Ar iškepęs tikriname su mediniu pagaliuku (pvz.: dantų krapštuku).

Gaminame kremą:

Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje išlydykite šokoladą ir atvėsinkite. Tuomet naudokite maišytuvą arba mikserį ir išsukite margariną iki purios masės (apie 2 min.). Dabar sumažinkite maišytuvo greitį ir pilkite cukrų, druską, maišykite kol įsimaišys. Tada vėl padidinkite greitį iki vidutinio, maišykite kol masė bus puri ir nekris iš dubens. Maišytuvo greitį visiškai sumažinkite ir pilkite atvėsusį šokoladą, maišykite tol, kol išsimaišys. Sustabdykite maišytuvą. Įberkite kakavos miltelius, supilkite pieną ir vanilę. Po truputėlį įmaišykite ingridientus į masę ir tada didinkite maišytuvo greitį. Maišykite iki kol masė nekris iš dubens. Laikykite šaltai.

Rekomendacijos:

Galite perpjauti pagrindą išilgai pusiau ir sluoksniuoti tortą;

Galite pjauti pagrindą trikampiais gabalėliaus ir tepti kremą ant viršaus;

Galite formelėmis išpjaustyti įvairias pagrindo formas ir daryti mini skanėstus su kremu.

 

Būkite sveiki ir nepamirškite pasilepinti,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.holidify.com  

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai