Perlinių kruopų sriubos.

2016.5.25 - paskelbė: Ugnė

Šios kruopos – labai naudingas produktas. Mokslininkai ištyrę jų savybes nustatė, kad juose yra beveik visų biologiškai aktyvių, maistinių medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui. Kruopų vartojimas padeda išsaugoti gražią odos išvaizdą, atsikratyti raukšlių, pašalinti kenksmingas medžiagas, kurios kaupiasi organizme. Taigi, šiandien rekomenduoju Jums dvi perlinių kruopų sriubas.

Pirmoji sriuba:

Perlines kruopas 6-8 valandas mirkome šaltame vandenyje. Išmirkę nupilame vandenį. Dedame jas į puodą, užpilame vandeniu ir užverdame. Po 10-15 minučių suberiame nuskustas, nuplautas ir susmulkintas (kubeliais) bulves, toliau verdame. Keptuvėje trumpai pakepiname svogūną ir pertažoles šaknį, sudedame keptuvės turinį į puodą ir dar paverdame kelias minutes. Paskaniname mėgiamais prieskoniais.

Antroji sriuba (2 porcijos):

2 šaukštus perlinių kruopų, 1 nuskustą, nuplautą ir susmulkintą morką, 2 petražolių šaknis, 1 taip pat nuskustą, nuplautą ir susmulkintą bulvę, smulkintus salierus, truputį džiovintų grybų užpilame 2 stiklinėmis vandens ir verdame tol, kol kruopos suminkštės. Galima įdėti šaukštą pomidorų pastos, žinoma, paskaninkite prieskoniais. Tiekiant rekomenduojama į lėkštę įpilti šaukštą aliejaus.

 

Skanaus,

Ugnė

 

 

Nuotraukos šaltinis: www.archanaskitchen.com 

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Graikiniai riešutai.

Per savaitę suvalgydami dvi saujeles riešutų, galime pailginti savo gyvenimą tiek, kiek bėgiodami keturias valandas per savaitę!

Maistas:2016.1.28

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai