Raudonųjų lęšių patiekalas.

2016.8.2 - paskelbė: Ugnė

Susikurkime indišką virtuvę namuose. Raudonieji lęšiai, morkos, bulvės ir atitinkami prieskoniai – viskas, ko Jums reikės. Plačiau apie lęšius rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/lesiai-baltymu-ir-gelezies-saltinis/

Reikės:

3 šaukštų rapsų aliejaus;

2 šaukštų šviežio imbiero, sutrinto;

8 laiškinių svogūnų, atskirai smulkintų laiškų ir galvutės;

1 šaukšto kario miltelių;

4 vidutinio dydžio morkų, smulkintų;

1-2 didelių bulvių, nuluptų ir supjaustytų griežinėliais;

1 puodelio raudonųjų lęšių;

4 puodelių daržovių sultinio;

Druskos ir pipirų, pagal skonį;

Mėgiamos duonelės.

 

Imame gilesnę keptuvę arba puodą. Joje/jame įkaitiname aliejų, įberiame imbierą, smulkintą svogūno galvutę ir kepame tol, kol suminkštės. Vis permaišome. Tuomet sudedame kario miltelius, smulkintas griežinėliais morkas, bulves, lęšius. Supilame sultinį ir viską pasūdome, papipiriname. Užverdame, sumažiname ugnį ir troškiname tol, kol lęšiai, daržovės suminkštės (apie 15-20 minučių). Tiekdami apibarstome smulkintais svogūnų laiškais, skanaujame su duonele.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

 

Nuotraukos šaltinis: www.coconutandberries.com 

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

“Sushi” – kokybiškas maistas.

Tai išties labai populiarus ir skanus maistas, tačiau gaminamas jis iš virtų ryžių, o, kaip žinome, termiškai apdorotų produktų turime, kaip galėdami, vengti.

Maistas:2016.9.13

Morkų pyragas.

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Maistas:2016.2.11

Pupelių troškinys.

Šis troškinys maistingas, o išskirtiniai ingridientai, tokie kaip pomidorai ir kmynai, jam suteikia ypatingo skonio.

Maistas:2016.4.27

Falafeliai.

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.

Maistas:2016.2.22

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai