Rausvųjų lęšių ir moliūgo sriuba.

2016.3.14 - paskelbė: Ugnė

Ši kreminė sriuba yra puikus pasirinkimas pietums ir vakarienei. Sriubai naudojami rausvieji lęšiai, kurie turi daugybę privalumų, lyginant su kitais ankštiniais: pirmiausia, jų nereikia mirkyti prieš verdant, o išverda jie per 20-30 minučių; antra – lengvai virškinami ir nesukelia virškinimo eigoje tokių nemalonių pasekmių, kokių mes paprastai tikimės, pavyzdžiui, iš žirnių, trečia – rausvieji lęšiai neturi ankštiniams būdingo kvapo; ketvirta – jie labai gražūs ir dailiame stikliniame inde gali būti puošmena Jūsų virtuvei. Tai puikus pasirinkimas tirštoms sriuboms, košėms, troškiniams, įdarams.

4 porcijoms reikės:

  • 200 g rausvųjų lęšių (masoor dal);
  • 300 g nulupto, išsėklinto ir kubeliais supjaustyto oranžinio moliūgo;
  • 1,5 l vandens arba daržovių sultinio;
  • gabaliuko nulupto ir smulkia tarka sutarkuoto imbiero (apie 1,5 šaukštelio);
  • 1 laurų lapo;
  • ½ šaukštelio ciberžolės;
  • 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto „ghee” arba augalinio aliejaus;
  • šaukštelio druskos;
  • „ant peilio galo” aštriosios paprikos miltelių;
  • pusės citrinos sulčių;
  • šaukštelio juodųjų garstyčių;
  • šaukštelio kmyninio kumino;
  • ¼ šaukštelio asafetidos;
  • žiupsnelio džiovintų kvapiosios murėjos („kari”) lapelių;
  • šaukšto rudojo cukraus;
  • šluotelės smulkiai sukapotos petražolės arba kalendros žalumynų.

 

Ruošimo eiga:

Lęšius suberkite į sietą ir gerai perplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite į puodą, užpilkite daržovių sultiniu arba vandeniu ir užkaiskite. Įdėkite laurų lapą, sutarkuotą imbierą, aštriąją papriką, ciberžolę ir 1 šaukštą lydyto sviesto „ghee” (arba aliejaus). Virkite 25 minutes. Sudėkite moliūgą ir virkite dar 10 minučių. Išimkite laurų lapą ir rankine elektrine trintuve sutrinkite lęšius ir moliūgą iki vienalytės tyrės. Supilkite citrinos sultis ir pasūdykite. Laurų lapą galite išmesti. Atskirame mažame puodelyje įkaitinkite likusį lydytą sviestą arba aliejų, suberkite garstyčias. Kai garstyčios baigs šokinėti ir spragsėti, suberkite kmyninį kuminą, kvapiosios murėjos lapelius ir asafetidą. Po kelių sekundžių prieskonius kartu su įkaitusiu sviestu supilkite į sriubą. Toks patiekalų ruošimo būdas yra būdingas indiškiems patiekalams, kai karšti riebalai kartu su juose kaitintais prieskoniais pilami į sriubą ar troškinį. Sriuba akimirksniui užputos. Sriubą išmaišykite, suberkite cukrų, gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį. Sudėkite sukapotus žalumynus. Puodą uždenkite ir leiskite sriubai pastovėti dar 7-10 minučių. Patiekite dar karštą.

 

Skanaus!

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.beachbody.com 

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Sriuba su saldžiomis bulvėmis.

Šios bulvės yra išskirtinė daržovė, laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos.

Maistas:2016.6.8

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai