Ryžiai – maistas, kuris privalo būti kiekvieno, savimi besirūpinančio žmogaus, racione.

2016.2.5 - paskelbė: Ugnė

Jie puikiai atkuria apetitą po ilgo badavimo, padeda greičiau atsigauti po patirtų ligų, normalizuoja miegą, šalina blogą burnos kvapą. Juos taip pat naudinga valgyti apsinuodijus maistu, karščiuojant.

Patekę į žmogaus organizmą ryžiai prisijungia kenksmingas medžiagas, į kūną patenkančias su maistu, padeda greitai ir efektyviai jas pašalinti. Dėl to jie laikomi vienu pagrindinių organizmo valymui naudojamų maisto produktų, taip pat įtraukiami į dietinį racioną.

Prieš verdant bet kurios rūšies ryžius, reikėtų juos perskalauti vandeniu ir nuplauti krakmolo perteklių. Skalauti galima tol, kol vanduo bus skaidrus.

Jei prieš virdami ryžius pakepinsite, išvirę jie bus aromatingesni ir mažiau lipnūs.

 

Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Ingridientai:

  • 200 g ilgagrūdžių „Basmati” ryžių;
  • 50 g juodųjų laukinių ryžių;
  • 2 šaukštelių juodojo sezamo;
  • šaukštelio kmyninio kumino;
  • 700 ml vandens;
  • 50 g anakardžių arba žemės riešutų;
  • šaukšto skrudintų sezamų aliejaus;
  • augalinio aliejaus kepimui ir skrudinimui;
  • ½ žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • 2,5 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio, nulupto ir smulkiai sutarkuoto;
  • 1 didelio baklažano (apie 550-580 g);
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • 2 šaukštų sojos padažo;
  • 2 šaukštelių druskos;
  • šaukšto rudojo cukraus;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • pundelio šviežių kalendros žalumynų (kalendras nuplaukite, nupjaukite kotelius ir stambiai sukapokite).

 

Gaminimas:

Riešutus maišydami paskrudinkite sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, ataušinkite, sudėkite į maišelį ir stambiai sutrupinkite kočėlu arba mėsos plaktuko šonu. Į nedidelį ryžiams virti skirtą puodą suberkite abiejų rūšių ryžius, užpilkite vandeniu, pasūdykite nurodytu kiekiu druskos, uždenkite, sumažinkite ugnį ir virkite 12-15 minučių (ne iki galo). Tuo metu supjaustykite baklažaną 2-2,5 cm dydžio kubeliais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite tiek augalinio aliejaus, kad galėtumėte gruzdinti baklažanus. Aliejui įkaitus suberkite baklažanus ir gruzdinkite, kol gardžiai apskrus (jei gruzdinimui skirtas indas nedidelis, gruzdinkite baklažanus dalimis). Apskrudusius baklažanus išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į sietą, kad nuvarvėtų riebalų perteklius (arba sugerkite popierinėmis servetėlėmis). Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Kai šis įkais, suberkite kmyninį kuminą, sezamą, sudėkite aitriąją papriką ir imbierą. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, sudėkite baklažanų kubelius. Supilkite ne iki galo išvirusius ryžius, sudėkite cukrų, maltus juoduosius pipirus, riešutus, supilkite citrinos sultis, sojos padažą, skrudintų sezamų aliejų. Viską atsargiai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite turinį 15-20 minučių, kol susigers drėgmė, o ryžiai suminkštės. Pabaigoje sudėkite šviežią kalendrą ir išmaišykite. Patiekite su sojos padažu ir šviežiomis daržovėmis.

 

ryziai i teksta

 

Skanaus!

Ugnė

Moliūgas.

Jis yra mažai kaloringa daržovė.

Maistas:2016.4.6

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Vasaros kokteilis.

Šiuo metu kiekviename turguje galima rasti braškių ir aviečių.

Maistas:2016.7.5

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Sriuba su saldžiomis bulvėmis.

Šios bulvės yra išskirtinė daržovė, laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos.

Maistas:2016.6.8

Falafeliai.

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.

Maistas:2016.2.22

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai