Ryžių ir špinatų sriuba.

2016.2.9 - paskelbė: Ugnė

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Plačiau apie ryžius: http://uspaskichknyga.lt/ryziai-maistas-kuris-privalo-buti-kiekvieno-savimi-besirupinancio-zmogaus-racione/

Plačiau apie špinatus: http://uspaskichknyga.lt/baltymu-ir-vitaminu-saltinis-spinatai/

 

3-4 porcijoms reikės:

  • 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto “ghee”;
  • 60 g Basmati ryžių (arba 3 šaukštų);
  • ½ šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų;
  • šaukšto citrinos sulčių;
  • ¼ šaukštelio ciberžolės;
  • šaukštelio maltos kalendros;
  • pusės žalios aštriosios paprikos ir pusės saldžiosios raudonos paprikos (išvalytomis sėklytėmis ir supjaustytos plonomis juostelėmis);
  • 100 g šviežių špinatų, nupjautais lapkočiais ir supjaustytų juostelėmis (apie 0,5 cm pločio);
  • 1,5 l daržovių sultinio;
  • druskos ir juodųjų pipirų – pagal skonį.

 

Gaminimas:

Puode išlydykite sviestą ir kai šis įkais, suberkite garstyčių sėklas. Puodą pridenkite, nes garstyčios kaisdamos sproginėja. Kai garstyčios pakeis spalvą (taps pilkos), sudėkite kalendrą, ciberžolę, aštriąją ir saldžiąją papriką, ryžius ir kepkite maišydami mentele kelias minutes. Užpilkite sultiniu, užvirkite, pasūdykite ir įdėkite juodųjų pipirų. Uždenkite ir virkite 10-15 minučių, arba kol suminkštės ryžiai. Sudėkite špinatus. Virkite dar 2-3 minutes, supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir uždenkite. Nepervirkite špinatų – jie turėtų išlaikyti nors ir tamsią, bet visgi žalią spalvą. Valgykite po 7-10 minučių. Galite pagardinti sūriu.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: www.gingeybites.com 

Moliūgas.

Jis yra mažai kaloringa daržovė.

Maistas:2016.4.6

Kopūstai orkaitėje.

Skanus ir sveikas garnyras, kuris tiks prie įvairiausių patiekalų.

Maistas:2016.7.13

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Pietums – kokosų kario sriuba.

​Tikiuosi, jog pusryčiai Jums patiko, o dabar energijai didinti Jums siūlau puikius pietus – kokosų kario sriubą.

Maistas:2015.12.28

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Morkų kava.

Jei Jums neitin patiko gilių kava dėl savo intensyvesnio skonio, tuomet morkų kava tikrai patiks.

Maistas:2016.5.24

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai