Saldžiam savaitgalio stalui paįvairinti – avižiniai sausainiai.

2016.1.23 - paskelbė: Ugnė

Savaitgalis – tai metas, kuomet norisi save palepinti po sunkių darbo dienų. Tai daryti siūlau sveikai, nes tik tuomet džiuginame ne tik skrandį, bet ir sielą. Apie avižų naudą jau rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/teigiama-kad-nera-geresnes-pagalbos-kunui-uz-maista-is-grudu-ir-kruopu/.

Šiandieną pateiksiu pačios ne kartą išbandytais sausainiais. Ingridientus galima keisti pagal skonį.

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

 

24 sausainiams reikės:

  • 250 g avižinių dribsnių;
  • 125 g pirmos rūšies miltų;
  • 175 g rudojo arba baltojo cukranendrių cukraus;
  • 50 g razinų;
  • 50 g kitokių mėgstamų susmulkintų džiovintų vaisių;
  • 50 g džiovintų kokoso drožlių;
  • 50 g saulėgrąžų branduolių;
  • žiupsnio druskos;
  • 1,5 šaukštelio cinamono;
  • 1,5 šaukštelio džiovinto imbiero miltelių;
  • ½ šaukštelio šviežiai sutarkuoto muskato riešuto;
  • ½ šaukštelio kepimo milltelių;
  • 200 ml aromatingo augalinio aliejaus, pavyzdžiui, nerafinuoto saulėgrąžų;
  • 150 ml vandens.

 

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 190o С. 2 kepimo skardas išklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cukrų, druską, kokoso drožles, saulėgrąžas, džiovintus vaisius, razinas ir prieskonius. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Po truputį pilkite vandenį ir užmaišykite pakankamai tirštą ir standžią tešlą. Leiskite tešlai 10-15 minučių pastovėti, kad ištirptų druska, cukrus ir vėl išmaišykite. Šaukštu kabinkite tešlos ir suformuokite stalo teniso dydžio rutuliukus. Į vieną skardą dėkite ne daugiau 12 tešlos rutuliukų erdviais atstumais, nes kepant sausainiai tęžta ir per arti vienas kito gali sulipti. Pašaukite į įkaitusią orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Iškepusius išimkite su skarda iš orkaitės ir joje ataušinkite. Karšti sausainiai yra minkšti ir birūs, dėl to, jei išiminėsite neataušusius, gali subyrėti. Aušdami sausainiai sukietėja iki mums įprasto trapumo.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: www.recipeshubs.com 

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai