Saulėgrąžų daigai – vieni vertingiausių žemėje.

2016.1.14 - paskelbė: Ugnė

Daugelis žmonių klausia, kaip sustiprinti organizmą  ir jį aprūpinti naudingosiomis medžiagomis. Daigai yra pigus ir skanus būdas paversti bet kokį patiekalą maistingu ir skaniu. Šiandieną plačiau apie saulėgrąžų daigus. Juose galime aptikti net 30 proc. baltymų, taip pat daug A, C, K, B grupės vitaminų.

Kaip daiginti?

Norint daiginti saulėgrąžų daigus, iš pradžių reikėtų įsigyti saulėgrąžų su lukštais. Jos turėtų būti termiškai neapdorotos – nekepintos, nesūdytos. Tuomet iš vakaro užmerkite jas 3 litrų stiklainyje, o ryte vandenį nupilkite. Skalauti saulėgrąžas reikėtų ryte ir vakare. Kai pamatysite, kad jos pradėjo leisti mažas šakneles, perkelkite saulėgrąžas į padėklus su žemėmis. Žemės sluoksnis padėkluose turėtų būti iki centimetro.

Supilkite išdygusias saulėgrąžas į padėklą ir palaistykite. Vėliau saulėgrąžas reikėtų užspausti kitu padėklu ir prislėgti sunkiu daiktu. Taip užspaustas ir laistant kiekvieną dieną saulėgrąžas būtina laikyti maždaug keturias dienas. Paskui padėklą su sudygusiomis saulėgrąžomis perkelkite ant palangės ir auginkite. Daigus reikėtų auginti iki antro vainikėlio atsiradimo, nes paskui augalas atsiskiria nuo sėklos ir praranda maistines savybes. Kol jis mažas ir neturi antro vainikėlio, augalas maitinasi ir iš sėklos, ir iš žemės. Maždaug 7–11 dieną auginimo dieną jau galima džiaugtis ir skanauti šviežių saulėgrąžų daigais.

Receptai.

Pats “žaliausias” kokteilis

Ingridientai:

  • agurkas, 130 gr.
  • žalioji citrina, 80 gr.
  • brokolis, 130 gr.
  • špinatai, 100 gr.
  • saulėgrąžų daigai, 120 gr.

 

Gaminimas:

Visus ingridientus sumalti plaktuve.

 

Traškios ir gaivios saulėgrąžų daigų salotos

Ingridientai:

  • saulėgrąžų daigai, 50-60 gr.
  • žalieji lęšiai arba mung pupelių daigai, 40-50 gr.
  • nedidelis granatas
  • prinokęs avokadas
  • sezamų sėklos

 

Gaminimas:

Iš avokado išimti kauliuką, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sukrėsti granato sėklas į dubenėlį (tai galite labai lengvai padaryti perpjovę vaisių pusiau ir mediniu šaukštu daužydami vaisiaus žievę). Visus ingridientus sumaišyti. Salotas apibarstyti sezamų sėklomis.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: castellonskitchen.blogspot.com 

            

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Burokėliai – sveikatos šaltinis.

Jei kasdien suvalgysite ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių – visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų.

Maistas:2016.3.10

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Pusryčiaukime žaliai.

Kyla klausimas, o nuo ko gi pradėti? Ką valgyti, kai iš pirmo žvilgsnio, atrodo, jog valgyti nėra ką? Pateiksiu Jums pirmąjį receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas!

Maistas:2015.12.28

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai