Savaitgalio vakarienei – salotos su avokadu.

2016.1.16 - paskelbė: Ugnė

Kodėl verta valgyti avokadą, manau, klausimų kilti neturėtų.

Pamiršusiems – apie tai rašiau: http://uspaskichknyga.lt/vienas-vertingiausiu-vaisiu-pasaulyje-avokadas/

Avokadų ir agurkų salotos su linais

 

avokadas_ir_agurkas_2_1300x800

3 porcijos

Ingridientai:

  • 1 vidutinio dydžio ilgojo agurko;
  • 1 didelio gerai sunokusio avokado (arba 2 mažesnių);
  • kelių „Iceberg” salotų lapų;
  • pusės citrinos sulčių;
  • šluotelės krapų (smulkiai sukapotų);
  • šaukštelio druskos;
  • pusės šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šaukštelio linų sėmenų;
  • kelių šaukštų šalto spaudimo linų sėmenų aliejaus.

 

Gaminimas:

Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Nuotraukos šaltinis: www.musicwithdinner.com 

Avokado, obuolių ir sezamo salotos

Ingridientai:

3-4 porcijos

  • 2 vidutinio dydžio avokadų;
  • 1 didelio gardaus obuolio;
  • ¼ kinietiško kopūsto gūžės;
  • 2-3 kupinų šaukštų baltojo sezamo;
  • kelių šaukštų geros kokybės alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnio druskos.

 

Gaminimas:

Sausoje keptuvėje švelniai pašildykite sezamą ir atidėkite. Susmulkinkite kinietišką kopūstą, sudėkite į salotinę ir pabarstykite druska. Pertrinkite rankomis, kad suminkštėtų. Obuolį nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į salotinę. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, minkštimą išskobkite šaukštu ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į salotinę kartu su obuoliais ir kinietišku kopūstu. Suberkite sezamą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Išmaišykite ir patiekite iš karto su riekele duonos arba kaip garnyrą.

Skanaus!

Ugnė

 

Fono paveikslėlio šaltinis: www.smittenkitchen.com 

Falafeliai.

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.

Maistas:2016.2.22

Vasaros kokteilis.

Šiuo metu kiekviename turguje galima rasti braškių ir aviečių.

Maistas:2016.7.5

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai