Šią savaitę pasidžiaukime vaisių ir daržovių kokteiliais.

2016.6.22 - paskelbė: Ugnė

Tai gali būti ir Jūsų pusryčiai, ir vakarienė – tereikia pasirinkti tinkamus produktus ir išsiaiškinti, koks kalorijų kiekis per parą Jums reikalingas. Šiek tiek papasakosiu, kaip tai galite padaryti. Paros energijos poreikis (PEP) apskaičiuojamas padauginus pagrindinę energijos apykaitą (PEA) iš fizinio aktyvumo koeficiento (K). Formulė: PEP = PEA x K. PAE apskaičiuojame taip:

PEA (vyrams) = 66,47 + 13,75 x (kūno svoris) + 5,00 x (ūgis) – 6,76 x (amžius)

PEA (moterims) = 655,10 + 9,46 x (kūno svoris) + 1,85 x (ūgis) – 4,68 x (amžius)

Fizinio aktyvumo koeficientą randame taip:

1 – Labai lengvas darbas – 1,2
2 – Lengvas darbas – 1,3
3 – Vidutinio sunkumo darbas – 1,5
4 – Sunkus darbas – 2,0
5 – Labai sunkus darbas – 2,7

Taigi, kokteilių ingridientų kiekius rekomenduoju pasiskaičiuoti pagal reikalingą paros kalorijų kiekį.

Jei kils klausimų, maloniai kviečiu susisiekti su manimi: info@uspaskichknyga.lt

Burokėlių ir apelsinų kokteiliui reikės:

Vieno nedidelio burokėlio;

Vieno granato vaisiaus;

Vieno apelsino;

Poros kopūsto lapų.

Šis kokteilis – tikra jaunystės bomba. Sudėkite į maišytuvą nuluptą, nuplautą ir dideliais gabalais smulkintą burokėlį, granato sėklas, apelsino skilteles, kopūsto lapus ir viską išsukite.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: healthyblenderrecipes.com 

Žvalaus ryto kokteilis.

Šį kokteilį gaminu tuomet, kai noriu kuo greičiau prabusti ir pradėti produktyviai dirbti.

Maistas:2016.8.30

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Falafeliai.

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.

Maistas:2016.2.22

“Sushi” – kokybiškas maistas.

Tai išties labai populiarus ir skanus maistas, tačiau gaminamas jis iš virtų ryžių, o, kaip žinome, termiškai apdorotų produktų turime, kaip galėdami, vengti.

Maistas:2016.9.13

Vasaros kokteilis.

Šiuo metu kiekviename turguje galima rasti braškių ir aviečių.

Maistas:2016.7.5

„Vinaigrette” – tobulas salotų padažas.

Viena paprasčiausių aliejaus ir skysčio emulsijų salotoms užpilti yra prancūziška „Vinaigrette”, kurios pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „vinegar” – actas.

Maistas:2016.1.31

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai