Soja – populiariausias pasaulyje ankštinis augalas.

2016.4.4 - paskelbė: Ugnė

Šio augalo aminorūgščių sudėtis taip gerai suderinta, kad panaši į pieno ir mėsos, todėl yra dažnas pakaitalas, atsisakiusiems gyvulinės kilmės produktų. Sojos baltymai kokybe prilygsta gyvulinės kilmės baltymams ir yra lengviau virškinami. Šiandien rekomenduoju sriubas su soja.

Sojos sriubai reikės:

150 gramų sojos;

2 dideli svogūnai;

3 skiltelės česnako;

Mairūno;

Paprikos;

Svogūno laiškų.

 

Soją mirkome 12 valandų, tuomet išverdame ir sumalame. Svogūnus, česnako skilteles smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje. Įberiame mairūno. Pakepintas daržoves ir sumaltą soją užpilame 1 l verdančio vandens. Sriubą tiekdami paskaniname smulkinta paprika, svogūnų laiškais. Taip pat tiktų konservuoti kukurūzai.

 

 

Sriubai su soja reikės:

Stiklinės ryžių košės;

5 stiklinių vandens;

Stiklinės sojos pupelių;

Pusės galvutės česnako;

2 svogūnų;

Morkos;

Šaukštelio mairūno;

Šaukšto aliejaus.

 

Į verdantį vandenį dedame išvirtas sojos pupeles. Morką supjaustome burokine tarka. Svogūną susmulkiname ir pakepiname aliejuje. Tuomet į keptuvę dedame smulkintą česnaką, mairūną, taip pat pakepame (apie minutę). Masę supilame į sriubą, pagardiname druska. Patiekimui tinka šaukštelis smulkiai supjaustytų pomidorų, šviežios prieskoninės žolelės.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: healtheatingfood.com 

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Vegetariškas guliašas.

Šis troškinys ypatingas tuo, kad yra labai skoningas, išsiskiriantis dėl jame naudojamų džiovintos saldžiosios paprikos prieskonių.

Maistas:2016.3.2

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai