Sveikai ir skoningai penktadienio vakarienei – Briuselio kopūstas.

2016.1.8 - paskelbė: Ugnė

Briuselio kopūstai yra idealus maistas, jei ieškote kažko turtingo savo nauda, bet ir turinčio mažai kalorijų. Vienas puodelis išvirtų Briuselio kopūstų turi tik 56 kalorijas, todėl jie puikiai tinka žmonėms, kurie laikosi dietos. Beje, vitamino C juose daugiau nei citrinose ir apelsinuose.

Šiltos Briuselio kopūstų salotos

Didelei keptuvei salotų prireiks:

  • 500 gr. Briuselio kopūstų
  • pusės citrinos sulčių
  • 1 a.š. garstyčių grūdelių arba iš stiklainiuko paruoštų garstyčių
  • 2 a.š. aliejaus/sviesto/valyto sviesto/kokoso aliejaus kepimui
  • 1/4 puodelio skrudintų graikiškų/lazdyno riešutų
  • 1 a.š. medaus (nebūtina)
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Smulkiai supjaustykite briuselio kopūstus. Sugrūskite garstyčių grūdelius, pakepinkite smulkintus riešutus sausoje keptuvėje. Keptuvėje su trupučiu riebalo pakepinkite ant vidutinės ugnies smulkintus kopūstus. Vis pamaišykite, kad neprisviltų. Jei pradės svilti, įpilkite truputį vandens – tegul pasitroškina ir suminkštėja. Suberkite garstyčias (ar įdėkite iš stiklainiuko) į kopūstus, išspauskite pusę citrinos į kopūstus, suberkite pakepintus riešutus. Viską išmaišykite ir dar truputį pakepinkite vis pamaišydami. Išjunkite ugnį, įdėkite medaus, palaukite kol medus ištirps, tada gerai viską permaišykite. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal pomėgį.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Pusryčiaukime žaliai.

Kyla klausimas, o nuo ko gi pradėti? Ką valgyti, kai iš pirmo žvilgsnio, atrodo, jog valgyti nėra ką? Pateiksiu Jums pirmąjį receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas!

Maistas:2015.12.28

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai