Sveikatai ir grožiui – avižų nuoviras.

2016.1.21 - paskelbė: Ugnė

Avižų nuoviras tradiciškai geriamas esant metabolizmo sutrikimams, padidėjusiam cholesterolio kiekiui. Jeigu šį nuovirą gersite su medumi, jis padės atgauti jėgas po sunkios ligos. Jį galima gerti ir sveikiems žmonėms, ypač po žiemos, ankstyvą pavasarį. Gerdami avižų nuovirą pagražėsite, turėsite skaistesnę odą, geriau augs plaukai. Avižų nuoviras padeda atsikosėti, todėl jį patariama vartoti kosintiems sergantisiems bronchitu ar kitomis plaučių ligomis.

Kaip paruošti gydomąjį avižų nuovirą?

 

Vieną stiklinę avižų grūdų nuplauti, užpilti  1 litru šilto vandens, uždengir ir palikti nakčiai arba  10 valandų, kad nusistovėtų.  Ryte nusistovėjusias avižas pavirinkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Indą su nuoviru šiltai apriškite storu rankšluosčiu ir palikite nusistovėti dar 12 valandų. Po 12 valandų šį nuovirą  nukoškite ir įpilkite verdančio vandens, kad nuoviro vėl susidarytų 1 litras. Šis nuoviras yra geriamas šiltas. Jį reikia gerti bent mėnesį laiko, kasdien  po pusę  stiklinės 3-4 kartus per dieną. Avižų nuoviras yra geriamas  pusę valandos prieš valgį.

Būkite sveiki!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: topnaturalremedies.net 

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Morkų pyragas.

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Maistas:2016.2.11

Atgaiva vasaros metu.

Kuomet už lango kaitina saulė, nėra geresnės atgaivos už šaltą arbatą.

Maistas:2016.8.8

„Vinaigrette” – tobulas salotų padažas.

Viena paprasčiausių aliejaus ir skysčio emulsijų salotoms užpilti yra prancūziška „Vinaigrette”, kurios pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „vinegar” – actas.

Maistas:2016.1.31

Burokėliai – sveikatos šaltinis.

Jei kasdien suvalgysite ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių – visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų.

Maistas:2016.3.10

Moliūgas.

Jis yra mažai kaloringa daržovė.

Maistas:2016.4.6

Falafeliai.

Nors šis patiekalas yra mėgstamas veganų, manau, kad jis turėtų būti įdomus visiems.

Maistas:2016.2.22

Pietums – kokosų kario sriuba.

​Tikiuosi, jog pusryčiai Jums patiko, o dabar energijai didinti Jums siūlau puikius pietus – kokosų kario sriubą.

Maistas:2015.12.28

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Ryžių ir špinatų sriuba.

Itin daug gerų savybių turintys ingridientai pavers šią sriubą ne tik sveikuoliška, bet ir skania.

Maistas:2016.2.9

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai