Sveikatai ir grožiui – avižų nuoviras.

2016.1.21 - paskelbė: Ugnė

Avižų nuoviras tradiciškai geriamas esant metabolizmo sutrikimams, padidėjusiam cholesterolio kiekiui. Jeigu šį nuovirą gersite su medumi, jis padės atgauti jėgas po sunkios ligos. Jį galima gerti ir sveikiems žmonėms, ypač po žiemos, ankstyvą pavasarį. Gerdami avižų nuovirą pagražėsite, turėsite skaistesnę odą, geriau augs plaukai. Avižų nuoviras padeda atsikosėti, todėl jį patariama vartoti kosintiems sergantisiems bronchitu ar kitomis plaučių ligomis.

Kaip paruošti gydomąjį avižų nuovirą?

 

Vieną stiklinę avižų grūdų nuplauti, užpilti  1 litru šilto vandens, uždengir ir palikti nakčiai arba  10 valandų, kad nusistovėtų.  Ryte nusistovėjusias avižas pavirinkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Indą su nuoviru šiltai apriškite storu rankšluosčiu ir palikite nusistovėti dar 12 valandų. Po 12 valandų šį nuovirą  nukoškite ir įpilkite verdančio vandens, kad nuoviro vėl susidarytų 1 litras. Šis nuoviras yra geriamas šiltas. Jį reikia gerti bent mėnesį laiko, kasdien  po pusę  stiklinės 3-4 kartus per dieną. Avižų nuoviras yra geriamas  pusę valandos prieš valgį.

Būkite sveiki!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: topnaturalremedies.net 

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Morkų pyragas.

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Maistas:2016.2.11

Vegetariškas guliašas.

Šis troškinys ypatingas tuo, kad yra labai skoningas, išsiskiriantis dėl jame naudojamų džiovintos saldžiosios paprikos prieskonių.

Maistas:2016.3.2

Morkų kava.

Jei Jums neitin patiko gilių kava dėl savo intensyvesnio skonio, tuomet morkų kava tikrai patiks.

Maistas:2016.5.24

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai