Sveikatai ir grožiui – avižų nuoviras.

2016.1.21 - paskelbė: Ugnė

Avižų nuoviras tradiciškai geriamas esant metabolizmo sutrikimams, padidėjusiam cholesterolio kiekiui. Jeigu šį nuovirą gersite su medumi, jis padės atgauti jėgas po sunkios ligos. Jį galima gerti ir sveikiems žmonėms, ypač po žiemos, ankstyvą pavasarį. Gerdami avižų nuovirą pagražėsite, turėsite skaistesnę odą, geriau augs plaukai. Avižų nuoviras padeda atsikosėti, todėl jį patariama vartoti kosintiems sergantisiems bronchitu ar kitomis plaučių ligomis.

Kaip paruošti gydomąjį avižų nuovirą?

 

Vieną stiklinę avižų grūdų nuplauti, užpilti  1 litru šilto vandens, uždengir ir palikti nakčiai arba  10 valandų, kad nusistovėtų.  Ryte nusistovėjusias avižas pavirinkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Indą su nuoviru šiltai apriškite storu rankšluosčiu ir palikite nusistovėti dar 12 valandų. Po 12 valandų šį nuovirą  nukoškite ir įpilkite verdančio vandens, kad nuoviro vėl susidarytų 1 litras. Šis nuoviras yra geriamas šiltas. Jį reikia gerti bent mėnesį laiko, kasdien  po pusę  stiklinės 3-4 kartus per dieną. Avižų nuoviras yra geriamas  pusę valandos prieš valgį.

Būkite sveiki!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: topnaturalremedies.net 

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Morkų maltiniai.

Švelnaus skonio, vegetariški morkų maltiniai.

Maistas:2016.4.1

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai