Teigiama, kad nėra geresnės pagalbos kūnui už maistą iš grūdų ir kruopų.

2016.1.20 - paskelbė: Ugnė

Ypač vertingais grūdais yra laikomos avižos.

Avižos ir jų kruopos yra labai maistingas produktas, turintis daug angliavandenių, nemažai augalinių baltymų, tarp jų ir labai žmogui reikalingų amino rūgščių. Avižų kruopos turtingos B grupės vitaminais, kurių reikia smgenų, kepenų ir odos regeneracijai. Taip pat jos labai vertingos kaip skaidulinių medžiagų šaltinis. Įrodyta, kad avižų skaidulos valo iš organizmo įvairius šlakus, todėl yra tinkamos organizmui valyti. Ajurvedos žinovai pastebi, kad avižos yra šildantis maistas, todėl ypač tinka valgyti žiemą.

Salierų sriuba su avižiniais dribsniais

6 porcijoms reikes:

  • ¼ nulupto ir nuplauto saliero gumbo;
  • 2 nuskustų morkų, supjaustytų griežinėliais;
  • ½ raudonos saldžiosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir supjaustytos gabaliukais;
  • ½ tamsiai žalios nedidukės cukinijos, supjaustytos šiaudeliais;
  • gabaliuko aitriosios paprikos, išvalytomis sėlytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • ¼ šaukštelio asafetidos;
  • ¼ šaukštelio maltos ožragės;
  • 2-2,5 šaukštelių druskos;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • ½ šaukštelio ciberžolės;
  • šaukštelio maltos kalendros;
  • 100 g avižinių dribsnių;
  • 1,75-2 l verdančio vandens;
  • po šluotelę šviežių krapų ir petražolių;
  • 4 šaukštų nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus.

 

Gaminimas:

Saliero gumbą sutarkuokite burokine tarka. Puodą, kuriame virsite sriubą, užkaiskite ir supilkite aliejų. Kai aliejus įkais, suberkite asafetidą, ciberžolę ir ožragę, sudėkite aitriąją papriką. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių. Suberkite morkas bei saldžiąją papriką ir kepkite maišydami 3 minutes. Sudėkite cukiniją ir tarkuotus salierus. Suberkite kalendrą ir juoduosius pipirus. Kepkite viską maišydami dar 5 minutes arba kol daržovės pradės skrusti prie dugno. Užpilkite daržoves verdančiu vandeniu, sudėkite avižinius dribsnius, pasūdykite, uždenkite ir virkite 7 minutes. Tuo metu nuplaukite ir smulkiai sukapokite žalumynus. Puodą nukaiskite, sudėkite sukapotus krapus ir petražoles, išmaišykite, uždenkite ir leiskite pastovėti dar 5 minutes. Patiekite su šlakeliu grietinės (nebūtinai) ir plokščiąja indiška duona.

čč

Nuotraukos šaltinis: www.marthastewart.com 

Skanaus!

Ugnė

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Sriuba su saldžiomis bulvėmis.

Šios bulvės yra išskirtinė daržovė, laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos.

Maistas:2016.6.8

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai