Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

2016.2.3 - paskelbė: Ugnė

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai. Chlorofilas, geležis ir vitaminai – štai šios sriubos privalumai.

Plačiau apie špinatus rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/baltymu-ir-vitaminu-saltinis-spinatai/

 

3-4 porcijoms reikės:

  • 300 g špinatų;
  • petražolės šaknies (iš viso apie 50-75 g). Jei neturite petražolės šaknies, galite įdėti apie 100 g saliero gumbo;
  • 3 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto “ghee” (http://uspaskichknyga.lt/vedu-filosofu-vadinamas-maistu-smegenims-fizines-ir-dvasines-energijos-saltinis-ghi-sviestas/);
  • 600 ml vandens;
  • 500 ml pieno;
  • 1 žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • šaukštelio maltos kalendros;
  • gabalėlio muskato riešuto;
  • 1 cinamono lazdelės;
  • 1-1,5 šaukštelio druskos;
  • ryšulėlio petražolių;

 

Gaminimas:

Bulves nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais. Petražolės šaknis nuskuskite ir supjaustykite storomis riekėmis. Bulves ir petražolių šaknis sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir pastatykite virti, kol suminkštės. Špinatų kotelius nurinkite, lapus perplaukite, sudėkite į sietą ir gerai nuvarvinkite. Nupjaukite petražolių kotelius, lapelius taip pat gerai nuplaukite. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą „ghee”. Kai sviestas pradės garuoti, įmeskite cinamono lazdelę, suberkite asafetidą ir aštriąją papriką. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, suberkite maltą kalendrą. Dar po kelių sekundžių sudėkite špinatų lapus ir petražolių žalumynus troškinti. Keptuvę uždenkite. Kartkartėmis pamaišykite. Troškinkite špinatus, kol sukris – apie 7-10 minučių. Sukrėskite špinatus į puodą su išvirusiomis bulvėmis, supilkite pieną, suberkite juoduosius pipirus. Užvirkite, ant viršaus užtarkuokite muskato riešuto. Kai sriuba užvirs, rankine/elektrine daržovių trintuve sutrinkite sriubą iki vienalytės tyrės. Patiekite dar šiltą su riekele duonos.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: feedfeed.info 

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Burokėlių salotos.

Valykime organizmus, gerinkime kraują ir imuninę sistemą.

Maistas:2016.9.12

Ryžių apkepas su kokosu.

Skanus ir vaikystę primenantis vegetariškas patiekalas, kuris puikiai tiks Jūsų vakarienės stalui.

Maistas:2016.5.20

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Ši savaitė bus sriubų savaitė.

Kadangi pavasaris mūsų nelepina gerais orais, namuose norisi pasilepinti kažkuo labai skaniu, šiltu ir, žinoma, sveiku.

Maistas:2016.4.18

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai