Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

2016.2.3 - paskelbė: Ugnė

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai. Chlorofilas, geležis ir vitaminai – štai šios sriubos privalumai.

Plačiau apie špinatus rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/baltymu-ir-vitaminu-saltinis-spinatai/

 

3-4 porcijoms reikės:

  • 300 g špinatų;
  • petražolės šaknies (iš viso apie 50-75 g). Jei neturite petražolės šaknies, galite įdėti apie 100 g saliero gumbo;
  • 3 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 šaukštų išvalyto lydyto sviesto “ghee” (http://uspaskichknyga.lt/vedu-filosofu-vadinamas-maistu-smegenims-fizines-ir-dvasines-energijos-saltinis-ghi-sviestas/);
  • 600 ml vandens;
  • 500 ml pieno;
  • 1 žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • ¼ šaukštelio asafetidos (kvapiosios ferulos);
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • šaukštelio maltos kalendros;
  • gabalėlio muskato riešuto;
  • 1 cinamono lazdelės;
  • 1-1,5 šaukštelio druskos;
  • ryšulėlio petražolių;

 

Gaminimas:

Bulves nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais. Petražolės šaknis nuskuskite ir supjaustykite storomis riekėmis. Bulves ir petražolių šaknis sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir pastatykite virti, kol suminkštės. Špinatų kotelius nurinkite, lapus perplaukite, sudėkite į sietą ir gerai nuvarvinkite. Nupjaukite petražolių kotelius, lapelius taip pat gerai nuplaukite. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą „ghee”. Kai sviestas pradės garuoti, įmeskite cinamono lazdelę, suberkite asafetidą ir aštriąją papriką. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, suberkite maltą kalendrą. Dar po kelių sekundžių sudėkite špinatų lapus ir petražolių žalumynus troškinti. Keptuvę uždenkite. Kartkartėmis pamaišykite. Troškinkite špinatus, kol sukris – apie 7-10 minučių. Sukrėskite špinatus į puodą su išvirusiomis bulvėmis, supilkite pieną, suberkite juoduosius pipirus. Užvirkite, ant viršaus užtarkuokite muskato riešuto. Kai sriuba užvirs, rankine/elektrine daržovių trintuve sutrinkite sriubą iki vienalytės tyrės. Patiekite dar šiltą su riekele duonos.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: feedfeed.info 

Moliūgas.

Jis yra mažai kaloringa daržovė.

Maistas:2016.4.6

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Salotos su krevetėmis.

Salotos vasarą yra vienas iš nepakeičiamų patiekalų, kuriame gausu vitaminų, kuris neapkrauna organizmo ir yra labai skanus.

Maistas:2016.6.7

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Sriuba su saldžiomis bulvėmis.

Šios bulvės yra išskirtinė daržovė, laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos.

Maistas:2016.6.8

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai