Troškinys su pesto padažu.

2016.7.20 - paskelbė: Ugnė

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne!  Labai skanus, vegetariškas patiekalas, kuriam reikės nedaug laiko. Galite naudoti pirktinius konservuotus produktus arba savo pačių gamintus. Prie šio troškinio puikiai tiks pesto padažas, kurį itin nesudėtinga pasigaminti. Jis taip pat tinka prie salotų. Pabandome tai padaryti kartu!

Reikės:

1 šaukšto kepimui ir 1/4 puodelio padažui alyvuogių aliejaus;

1 svogūno, susmulkinto;

2 morkų, smulkiai pjaustytų;

Konservuotų pomidorų savo sultyse (~400g);

Konservuotų avinžirnių (~400-430g), perplautų ir nusausintų;

Konservuotų raudonųjų pupelių (~400-430g), perplautų ir nusausintų;

Konservuotų baltų pupelių (~400-430g), perplautų ir nusausintų;

Poros skiltelių smulkinto česnako;

3 šaukštų smulkintų kedro riešutų;

Smulkintų petražolių (pagal skonį);

Mėgiamos duonos patiekimui prie troškinio.

 

Imame didesnę ir gilesnę keptuvę, įpilame į ją šaukštą aliejaus. Sudedame smulkintą svogūną ir morkas, pakepiname 5 minutes (kol suminkštėja). Tuomet supilame konservuotus pomidorus, įpilame porą puodelių (ne pilnų) vandens, pasūdome, papipiriname ir užverdame. Kai užverda, supilame raudonas, baltas pupeles, avinžirnius, uždengiame dangčiu, troškiname apie 4 minutes ir nukeliame nuo ugnies. Gaminame pesto padažą: mažame dubenėlyje sumaišome smulkintą česnaką, riešutus, petražoles, 1/4 puodelio aliejaus. Masę pasūdome ir papipiriname. Permaišome ir viskas – padažą turime. Į dubenėlį dedame troškinio, užpilame porą šaukštų padažo ir tiekiame. Valgome su mėgiama duonele.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.foodandwine.com 

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Atgaiva vasaros metu.

Kuomet už lango kaitina saulė, nėra geresnės atgaivos už šaltą arbatą.

Maistas:2016.8.8

“Sushi” – kokybiškas maistas.

Tai išties labai populiarus ir skanus maistas, tačiau gaminamas jis iš virtų ryžių, o, kaip žinome, termiškai apdorotų produktų turime, kaip galėdami, vengti.

Maistas:2016.9.13

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Vegetariškas guliašas.

Šis troškinys ypatingas tuo, kad yra labai skoningas, išsiskiriantis dėl jame naudojamų džiovintos saldžiosios paprikos prieskonių.

Maistas:2016.3.2

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Vegetariškas guliašas.

Šis troškinys ypatingas tuo, kad yra labai skoningas, išsiskiriantis dėl jame naudojamų džiovintos saldžiosios paprikos prieskonių.

Maistas:2016.3.2

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai