Troškinys su pesto padažu.

2016.7.20 - paskelbė: Ugnė

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne!  Labai skanus, vegetariškas patiekalas, kuriam reikės nedaug laiko. Galite naudoti pirktinius konservuotus produktus arba savo pačių gamintus. Prie šio troškinio puikiai tiks pesto padažas, kurį itin nesudėtinga pasigaminti. Jis taip pat tinka prie salotų. Pabandome tai padaryti kartu!

Reikės:

1 šaukšto kepimui ir 1/4 puodelio padažui alyvuogių aliejaus;

1 svogūno, susmulkinto;

2 morkų, smulkiai pjaustytų;

Konservuotų pomidorų savo sultyse (~400g);

Konservuotų avinžirnių (~400-430g), perplautų ir nusausintų;

Konservuotų raudonųjų pupelių (~400-430g), perplautų ir nusausintų;

Konservuotų baltų pupelių (~400-430g), perplautų ir nusausintų;

Poros skiltelių smulkinto česnako;

3 šaukštų smulkintų kedro riešutų;

Smulkintų petražolių (pagal skonį);

Mėgiamos duonos patiekimui prie troškinio.

 

Imame didesnę ir gilesnę keptuvę, įpilame į ją šaukštą aliejaus. Sudedame smulkintą svogūną ir morkas, pakepiname 5 minutes (kol suminkštėja). Tuomet supilame konservuotus pomidorus, įpilame porą puodelių (ne pilnų) vandens, pasūdome, papipiriname ir užverdame. Kai užverda, supilame raudonas, baltas pupeles, avinžirnius, uždengiame dangčiu, troškiname apie 4 minutes ir nukeliame nuo ugnies. Gaminame pesto padažą: mažame dubenėlyje sumaišome smulkintą česnaką, riešutus, petražoles, 1/4 puodelio aliejaus. Masę pasūdome ir papipiriname. Permaišome ir viskas – padažą turime. Į dubenėlį dedame troškinio, užpilame porą šaukštų padažo ir tiekiame. Valgome su mėgiama duonele.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.foodandwine.com 

Pupelių troškinys.

Šis troškinys maistingas, o išskirtiniai ingridientai, tokie kaip pomidorai ir kmynai, jam suteikia ypatingo skonio.

Maistas:2016.4.27

Graikiniai riešutai.

Per savaitę suvalgydami dvi saujeles riešutų, galime pailginti savo gyvenimą tiek, kiek bėgiodami keturias valandas per savaitę!

Maistas:2016.1.28

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai