Morkų pyragas.

2016.2.11 - paskelbė: Ugnė

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Pasirinkau būtent morkų pyragą, nes morkos yra labai vertingos, apie jas kalbėjau čia: http://uspaskichknyga.lt/vitamino-a-saltinis-morkos/

Taip pat dėl to, nes morkos tortą drėkina, suteikia ypatingai švelnaus atskonio. Susimaišiusios su cinamonu, imbieru ir vanile tortą praturtina įvairiausiais skoniais, o kai dar supranti, kad tai ne tik labai skanu, bet ir sveika – negalima neišbandyti!

Šiame recepte naudojau goji uogas vietoje tradicinių, nes jos labai maistingos ir žavi mane savo išvaizda.

 

Pagrindui reikės:

4 didelių morkų;

½ puodelio kokoso aliejaus;

1 šaukštas cinamono;

1 a.š. vanilės ekstarkto;

½ šaukštelio šviežio imbiero;

¼ šaukštelio muskato;

¼ šaukštelio druskos;

9 datulės;

¾ puodelio kokoso miltų;

¼ puodelio goji uogų ir šiek tiek papuošimui, jei norite.

 

Kremui:

1-½ puodelio pekano riešutų (išmirkytų vandenyje 4 val. ir nusausintų);

½ puodelio vandens;

¼ puodelio kokosų aliejaus;

¼ agavų arba klevų sirupo (keičiame jais medų);

2 vanilės pupelės;

1 a.š. cinamono;

¼ šaukštelio šviežio imbiero;

¼ šaukštelio druskos.

 

Gaminame pagrindą:

Nulupkite ir supjaustykite kubeliais morkas. Turėtumėte gauti 1+1/4 puodelio. Tada dėkite į kombainą ir sumalkite jas iki tyrės. Taip pat į kombainą pilkite kokosų aliejų, suberkite cinamoną, vanilę, imbierą, muskatą, druską ir maišykite iki vientisos masės. Į besisukantį kombainą dėkite datules. Į tolygią masę dėkite kokoso miltus ir sumaišykite. Perkelkite tešlą į dubenį ir sumaišykite su 1/4 puodelio goji uogų. Tuomet jau dėkite masę į formą, o formą 2-3 valandom į šaldiklį.

 

Gaminame viršutinį sluoksnį:

Visus kremui skirtus ingridientus dėkite į maišyklę ir maišykite iki vientisos masės. Indą su mase laikykite šaldytuve taip pat 2-3 valandas.

 

Baigiamieji darbai:

Perkelkite pyrago pagrindą iš formos į gražią lėkštę. Kremą paskirstykite ant pagrindo viršaus ir ištepkite juo šonus. Papuoškite goji uogomis.

Galite laikyti šaldiklyje arba šaldytuve, priklausomai nuo to, kada planuojate vaišintis. Ragaukite kambario temperatūros.

 

Skanaus!

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: mydarlingvegan.com  

Pietums – kokosų kario sriuba.

​Tikiuosi, jog pusryčiai Jums patiko, o dabar energijai didinti Jums siūlau puikius pietus – kokosų kario sriubą.

Maistas:2015.12.28

Išbandykime bulvių ir špinatų derinį!

Jei esate blynų mėgėja/-as. šis receptas praturtins Jūsų valgiaraštį ir parodys, kad blynai nebūtinai turi būti kiaušinių, miltų ir pieno mišinys.

Maistas:2016.2.17

Moliūgas.

Jis yra mažai kaloringa daržovė.

Maistas:2016.4.6

Vasaros kokteilis.

Šiuo metu kiekviename turguje galima rasti braškių ir aviečių.

Maistas:2016.7.5

Žvalaus ryto kokteilis.

Šį kokteilį gaminu tuomet, kai noriu kuo greičiau prabusti ir pradėti produktyviai dirbti.

Maistas:2016.8.30

„Vinaigrette” – tobulas salotų padažas.

Viena paprasčiausių aliejaus ir skysčio emulsijų salotoms užpilti yra prancūziška „Vinaigrette”, kurios pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „vinegar” – actas.

Maistas:2016.1.31

Burokėlių salotos.

Valykime organizmus, gerinkime kraują ir imuninę sistemą.

Maistas:2016.9.12

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai