Vegetariški balandėliai.

2016.7.12 - paskelbė: Ugnė

Balandėliai nuo seno laikomi vienu iš tradicinių lietuviškų patiekalų. Juos pasigaminti vegetariškai užima šiek tiek daugiau laiko, nei pagal įprastą receptą (su mėsa). Tačiau, jei nebandėte, tikrai labai rekomenduoju, nes skonis atperka sugaištą laiką, o apie tai, kad taip bus sveikiau, turbūt, kalbėti nebereikia.

Balandėliams reikės:

Kopūsto galvos;
Stiklinės ryžių;
2 svogūnų;
3 morkų;
Vidutinio dydžio cukinijos;
2 pomidorų;
2 skiltelių česnako;
Kelių šaukštų grietinės;
Poros šaukštų pomidorų padažo;
Druskos, pipirų, maltos raudonosios paprikos, kitų mėgiamų prieskonių.

Kopūsto galvą dedame į verdantį vandenį ir atskiriame po vieną lapus. Juos pamirkome kelias minutes vandenyje, kad suminkštėtų. Lapus sudedame į lėkštę, kad atvėstų. Po to iš lapų išpjauname kietąją dalį.

Įdarui išverdame ryžius ir atvėsiname. Svogūnus supjaustome mažais kubeliais, morkas, cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pomidorus nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, česnakus sukapojame. Keptuvėje apkepiname svogūnus ir česnakus. Po to į keptuvę sudedame morkas ir cukiniją. Kai daržovės beveik suminkštėja, sudedame pomidorus. Viską pagardiname prieskoniais. Pakepiname dar minutę ir nuimame nuo ugnies. Į daržoves įmaišome išvirtus ryžius ir paliekame atvėsti.

Į suminkštėjusius kopūsto lapus dedame šiek tiek įdaro ir susukame. Paruoštus balandėlius dedame į puodą, užpilame stikline vandens. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname. Visas procesas užtrunka gal 20-25 minutes, kol kopūstai suminkštėja. Prieš baigiant troškintis, į puodą įdedame grietinę ir pomidorų padažą. Jei trūksta, įberiame druskos, prieskonių. Dar leidžiame paburbuliuoti kelias minutes ir galime tiekti. Galite valgyti įprastai – su bulvių košės garnyru arba su ryžiais.

Skanaus, Ugnė.

 

 

Nuotraukos šaltinis: VahRehVah.com 

Baltymų ir vitaminų šaltinis – špinatai.

Špinatai yra nekaloringa daržovė, kuri stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, ją lengva virškinti, todėl puikiai tinka prie bet kokių patiekalų.

Maistas:2016.1.4

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Žvalaus ryto kokteilis.

Šį kokteilį gaminu tuomet, kai noriu kuo greičiau prabusti ir pradėti produktyviai dirbti.

Maistas:2016.8.30

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai