Vienas vertingiausių vaisių pasaulyje – avokadas

2016.1.7 - paskelbė: Ugnė

Jame yra net 11 vitaminų rūšių, 14 skirtingų mineralų. Patartina paruoštą vaisių kuo greičiau suvartoti, kad jis neprarastų savo naudingųjų medžiagų. Nors vaisius labai kaloringas ir riebus, bet puikiai tinka ir padeda besilaikantiems dietos, dėl savo savybės tirpdyti nereikalingų riebalų perteklių.

Receptai:

 Meksikietiškas omletas

omletas_avokado_800x1000

Ingridientai:

  • prinokęs avokadas, 1 vienetas
  • žalioji citrina, 3 vienetai
  • šviežia kalendra, 15 gramų
  • natūtalus jogurtas, 3 šaukštai
  • nedidelis svogūnas, 1 vienetas
  • morka, 1 vienetas
  • raudonoji paprika, 1 vinetas
  • nedidelis kopūstas, ½ vieneto
  • dideli kiaušiniai, 8 vienetai
  • alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Išimame avokado minkštimą į maišytuvą (blenderį), išspaudžiame sultis iš dviejų žaliųjų citrinų, sudedame kalendros stiebelius, jogurtą, įpilame šlakelį aliejaus ir sumalame iki vientisos masės.

Nulupame ir sutarkuojame svogūną, morką. Smulkiai supjaustome kopūstą ir papriką. Viską dedame į dubenį. Plėšome kalendros lapus, užpilame avokado mase ir viską išmaišome.

Atskirame dubenėlyje suplakame kiaušinius su šiek tiek vandens. Įdedame druskos, pipirų.

Išsirenkame tokią keptuvę, prie kurios nelimpa tešla, įkaitiname ir dedame arbatinį šaukštelį aliejaus, pavartome ir pilame ketvirtadalį kiaušinio plakinio, jį paskirstome per visą keptuvę. Kepame nevartant apie 2 minutes. Gražiai dedame omleto lakštą į lėkštę, per vidurį šaukštu paskirstome ketvirtadalį avokado masės, užlenkiame kraštus ir apverčiame. Kartojame tai su likusiais ingridientais.

Patiekti rekomenduotina su šlakeliu žaliosios citrinos sulčių ir keliais kalendros lapeliais. Skanaus!

“Avokadų valtelės”

avokado_valtele_2_1400x800

Ingridientai:

  • Avokadai, 3 vienetai
  • Vyšniniai pomidorai, 6 vienetai
  • Alyvuogių aliejus
  • Krevetės be kevalo, 200 gramų
  • Druska
  • Žaliosios arba geltonosios citrinos sulčių

Gaminimas:

Avokadus perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir šaukštu išskobiame minkštimą. Jį supjaustome kubeliais, apšlakstome citrinos sultimis ir išmaišome. Perpjauname pomidorus per pusę ir sumaišome su avokadu minkštimu bei krevetėmis. Paskaniname druska, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir sudedame į išskobtas avokadų puseles.

Skanaus!

Ugnė

 

Bulvių “cimesas”.

“Cimesas” – tai toks patiekalas, kurį žydai atsivežė iš Rytų Europos.

Maistas:2016.5.10

Trinta špinatų ir petražolių sriuba.

Žalia, švelni, šilkinė špinatų ir petražolių sriuba, pagardinta žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto pakels nuotaiką, sušildys ir suteiks Jums energijos visai likusiai dienai.

Maistas:2016.2.3

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai