„Vinaigrette” – tobulas salotų padažas.

2016.1.31 - paskelbė: Ugnė

Viena paprasčiausių aliejaus ir skysčio emulsijų salotoms užpilti yra prancūziška „Vinaigrette”, kurios pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „vinegar” – actas.„Vinaigrette” gali būti naudojama visoms be išimties šviežių ar virtų daržovių salotoms užpilti, kadangi ypatingai plonu sluoksniu padengia ingredientų gabalėlius aliejumi, suriša ir suteikia malonią rūgštelę.

Siekiant tobulumo, visos salotose esančios daržovės turi būti kuo sausesnės, tuomet aliejus kiekvieną daržovės gabaliuką padengs lygia plėvele. Ir atvirkščiai, jei ant nuplautų šlapių daržovių lieka vandens lašeliai, jie aliejų atstums, o salotos bus pažliugusios.

Šiame recepte klasikinis prancūziškas „Vinaigrette” pagardintas medumi ir ciberžole.

 

Jums reikės:

  • kupino šaukšto skysto medaus;
  • 1 citrinos sulčių;
  • kupino šaukšto skanaus neaštraus garstyčių padažo (arba aštraus – pagal skonį);
  • kupino šaukštelio garstyčių padažo su nesmulkintomis garstyčių sėklomis;
  • 200 ml geros kokybės šalto spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • pusės šaukštelio ciberžolės;
  • 1-1,5 šaukštelio druskos.

 

Gaminimas:

Į erdvų dubenėlį supilkite medų, citrinos sultis, suberkite druską. Gerai išmaišykite, kad medus ištirptų citrinos sultyse. Sudėkite garstyčias ir ciberžolę. Turinį rankiniu plaktuvu išplakite iki vienalytės konsistencijos. Viena ranka pildami lėta srovele aliejų, kita ranka plaktuvu įnirtingai plakite užpilą. Jei viskas klostysis puikiai, užpilas nedelsiant pradės tirštėti. Tokiu būdu supilkite visą aliejų. Pabandykite paragauti – užpilas turi būti vienu metu intensyviai sūrus, rūgštus ir saldus. Nė vienas skonis neturi dominuoti, o jaučiami turi būti visi trys. Jei kažkurio skonio trūksta, koreguokite ingredientų kiekį.

Išeiga: šis kiekis skirtas dideliam salotų dubeniui užpilti. Jei reikia mažiau, dalinkite ingredientų kiekį per pusę arba likutį atidėkite į šaldytuvą kitai dienai. Prieš naudojimą išplakite.

 

Ugnė

Pupelių troškinys.

Šis troškinys maistingas, o išskirtiniai ingridientai, tokie kaip pomidorai ir kmynai, jam suteikia ypatingo skonio.

Maistas:2016.4.27

Burokėlių salotos.

Valykime organizmus, gerinkime kraują ir imuninę sistemą.

Maistas:2016.9.12

„Vinaigrette” – tobulas salotų padažas.

Viena paprasčiausių aliejaus ir skysčio emulsijų salotoms užpilti yra prancūziška „Vinaigrette”, kurios pavadinimas kilęs iš prancūziško žodžio „vinegar” – actas.

Maistas:2016.1.31

Vasaros kokteilis.

Šiuo metu kiekviename turguje galima rasti braškių ir aviečių.

Maistas:2016.7.5

Gaivus kokteilis mėgstantiems saldumą.

Maistas:2016.9.9

Morkų pyragas.

Šiandien pirmą kartą rekomenduoju Jums išbandyti veganišką pyragą, kurį, manau, galima vadinti tortu ir tiekti įvairių švenčių progomis.

Maistas:2016.2.11

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai