Virtinukai su varške ir špinatais.

2016.3.8 - paskelbė: Ugnė

Tai labai skanūs, greitai paruošiami virtinukai su špinatais, saldaus pieno varške ir prieskoniais. Jei visų virtinukų iškart nesuvalgysite, likusius galite užsišaldyti: išdėliokite vienu sluoksniu ant plokščios lėkštės ir įdėkite į šaldymo kamerą. Sušaldytus galite suberti į maišelius.

150-160 virtinukų (8-10 porcijoms) reikės:

Tešlai:

  • 425 g pirmos rūšies miltų;
  • 200 ml vandens;
  • šaukštelio druskos;
  • pusė šaukštelio ciberžolės.

 

Įdarui:

  • 400 g saldaus pieno varškės;
  • šaukštelio kmyninio kumino;
  • ½ šaukštelio džiovintų mėtų;
  • žiupsnio šviežiai malto muskato riešuto;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 200 g špinatų;
  • šaukštelio druskos;
  • šaukšto išvalyto lydyto sviesto „ghee”.

 

Ruošimo eiga:

Tešlai miltus prasijokite į dubenį, suberkite druską, ciberžolę ir išmaišykite. Supilkite vandenį ir išminkykite pakankamai standžią tešlą. Tešlą įdėkite į polietileno maišelį arba apvožkite mažesniu dubeniu ir atidėkite brinkti mažiausiai valandai. Špinatus perplaukite keliais vandenimis, gerai nuvarvinkite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą išvalyto lydyto sviesto„ghee”, suberkite kmyninį kuminą. Po keliolikos sekundžių, kuomet kuminas patamsės, sudėkite supjaustytus špinatų lapus ir troškinkite maišydami kelias minutes, kol sukris. Įdarui dubenyje šakute pertrinkite varškę arba “panyrą”. Pasūdykite, pagardinkite muskato riešutu, maltais juodaisiais pipirais, mėtomis ir sudėkite ištroškintus špinatus. Viską gerai petrinkite iki vienalytės masės.

Tešlą perminkykite ir padalykite peiliu į tris lygias dalis. Kiekvieną trečdalį perpjaukite dar kartą pusiau. Tešlos gumulėlį iškočiokite plonu lakštu. Jei tešla limpa prie kočėlo ar stalviršio, pabarstykite miltais. Tešlos lakštu apklokite miltais pabarstytą koldūninę ir švelniai paspauskite delnais, kad išryškėtų virtinukų kontūrai. Į kiekvieną koldūninės korelį dėkite po nedidelį žiupsnelį įdaro. Iš likusio tešlos gabalėlio iškočiokite antrą tešlos lakštą ir užklokite koldūninę su išdėliotu įdaru. Švelniai paspauskite delnais, po to – kočėlu: virtiniai įdubs, o koldūninėje esantys gūbreliai tešlą nupjaus. Apverskite koldūninę ir iškratykite virtinukų ruošinius. Pakartokite tą patį likusiai tešlai.

Galite virtinius gaminti ir ne koldūninėje, o senuoju būdu – formele išspaudžiant skritulius. Tik būtinai gerai užspauskite kraštus, kad įdaras neištekėtų verdant.

Puode užkaiskite pasūdytą vandenį, užvirkite ir sudėkite virtinukus. Kai virtiniai iškils į paviršių, virkite dar 5 minutes. Išvirusius išgriebkite kiaurasamčiu, padalykite porcijomis ir patiekite dar karštus su mėgstamu padažu. Galite pabarstyti kapotais žalumynais.

 

Skanaus,

Ugnė.

 

Nuotraukos šaltinis: www.formerchef.com  

Sojos plovas.

Skoningas ir maistingas patiekalas, tinkantis pietums ir vakarienei.

Maistas:2016.5.4

Gurmanų salotos.

Salotos vasarą – vienas dažniausių ir skaniausių patiekalų.

Maistas:2016.7.19

Avižinių miltų spurgos.

Neretai girdžiu, kad būti vegetaru ar veganu kažkam labai sudėtinga, nes reikia atsisakyti įprastų saldumynų.

Maistas:2016.5.17

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai