Vitamino A šaltinis – morkos.

2016.2.10 - paskelbė: Ugnė

Morka, pagal naudingų sveikatai medžiagų kiekį, vienas vertingiausių šakniavaisių. Dažomoji morkų medžiaga – karotinas – organizme virsta vitaminu A. Be to, morkose yra vitaminų C, B1, B2, C, PP, K, B9, gana daug cukrų, mineralinių medžiagų – magnio, cinko, fluoro, jodo, vario, sieros, fosforo, mangano, kobalto, geležies, pektinų. Norėdami, kad organizmas greitai įsisavintų morkose esantį karotiną, geriau jas valgyti su augaliniu aliejumi.

Vitaminas A būtinas normaliam regėjimui, jis palaiko gerą odos ir gleivinių būklę. Dėl didelio ląstelienos kiekio ši daržovė labai naudinga virškinimui.

Šiandien rekomenduoju išbandyti itin paprastas salotas, kurios atrodys išties žavingai ir bus pripildytos vitaminais.

 

Vienai porcijai reikės:

Morkų “makaronams”:

Viena didelė morka.

 

Padažui:

1 valgomasis šaukštas gero graikinių riešutų arba alyvuogių aliejaus;

3 valgomi šaukštai citrinų sulčių;

1 šaukštelis sojos padažo;

1 šaukštelis tarkuoto imbiero;

1 nedidelis šaukštelis tarkuotos česnako.

 

Papildomai:

Patiekalą galite pagardinti apibarstydami sezamo sėklomis arba petražolėmis.

 

Gaminame:

Pirmiausia indelyje gerai sumaišykite visus ingridientus skirtus padažui ir palikite jį. Tuomet supjaustykite morką Jums patinkama forma, tačiau nerekomenduoju to daryti įprastu būdu (kubeliais). Šiam receptui morkos paruošimui labiausiai tiktų makaronų gaminimo mašinėlė. Aš jos neturiu, todėl morką pjausčiau skustuku ir peiliu – pirmiausia, per visą ilgį skustuku padariau ilgas juosteles, o tuomet peiliu per visą ilgį smulkinau į pailgus šiaudelius. Ant paruoštos morkos užpilkite padažą ir pirštais sumaišykite. Pagardinkite papildomais ingridientais (nebūtina).

 

Skanaus!

Ugnė

 

“Sushi” – kokybiškas maistas.

Tai išties labai populiarus ir skanus maistas, tačiau gaminamas jis iš virtų ryžių, o, kaip žinome, termiškai apdorotų produktų turime, kaip galėdami, vengti.

Maistas:2016.9.13

Tęsiame maltinių temą.

Kadangi maltiniai gali būti įvairiausi, šią savaitę pateiksiu nemažai jų receptų.

Maistas:2016.4.13

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Burokėlių salotos.

Valykime organizmus, gerinkime kraują ir imuninę sistemą.

Maistas:2016.9.12

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai