Žirnienė su špinatais ir kokosų pienu.

2016.3.7 - paskelbė: Ugnė

Tai viena iš mėgstamiausių sriubų jogos stovyklose. Patiekti žirnienę rekomenduoju su plokščiąja indiška duona. Žirnius užmerkite šaltame vandenyje iš vakaro.

Apie špinatus plačiau rašiau čia: http://uspaskichknyga.lt/baltymu-ir-vitaminu-saltinis-spinatai/

4 porcijoms reikės:

  • 200 g geltonųjų skaldytų žirnių (užmerktų iš vakaro arba mažiausiai prieš 8 valandas);
  • 150 g šviežių špinatų arba tiek pat šaldytų (prieš naudojimą atitirpinkite);
  • 300 ml konservuoto kokosų pieno;
  • 1,5 l vandens;
  • 3 šaukštų išvalyto lydyto sviesto “ghee” arba aliejaus (geriausiai tiktų kokosų aliejus);
  • 2,5 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio;
  • pusės raudonos aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • pusės šaukštelio ciberžolės;
  • 2 šaukštelių maltos kalendros;
  • pusės šaukštelio juodgrūdės;
  • pusės šaukštelio kmyninio kumino;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 2 laurų lapų;
  • šaukštelio citrinos sulčių;
  • 2 šaukštelių druskos (arba pagal skonį).

 

Gaminame:

Žirnius perrinkite, išvalykite nuo akmenukų ar grūdų ir užmerkite šaltame vandenyje nakčiai. Išmirkusius perplaukite, užpilkite 1,5 l vandens, suberkite ciberžolę, 1 šaukštelį druskos ir pastatykite virti. Virkite 1 valandą (greitpuodyje – 25 minutės) arba kol visiškai sukris. Jei verdant išgaravo vanduo, įpilkite papildomai. Pabaigoje suberkite kalendrą ir elektrine kapokle sutrinkite iki vienalytės tyrės. Puodą pastatykite atgal ant ugnies, ugnį sumažinkite. Kol verda žirniai, keliais vandenimis perplaukite špinatų lapus, kotelius nuskabykite ir išmeskite, lapus supjaustykite. Imbiero gabalėlį nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Betarkuojant likusius sausus imbiero plaušus išmeskite. Keptuvėje įkaitinkite išvalytą lydytą sviestą „ghee” arba aliejų. Suberkite kmyninį kuminą, juodgrūdę, įdėkite laurų lapus. Skrudinkite prieskonius keliolika sekundžių, po to sudėkite tarkuotą imbierą ir aitriąją papriką. Kepkite prieskonius maišydami apie pusę minutės ir tuomet sudėkite špinatų lapus. Troškinkite špinatus kol sukris, tačiau vis dar išsaugos savo žalią spalvą. Špinatus sukrėskite į žirnių sriubą, išmaišykite. Supilkite kokosų pieną, suberkite likusią druską ir juoduosius pipirus. Leiskite sriubai užvirti, supilkite citrinos sultis, išmaišykite.

Puodą nukaiskite, uždenkite ir palikite 10 minučių pastovėti. Patiekite dar karštą.

 

Skanaus!

Ugnė

 

Nuotraukos šaltinis: divinehealthyfood.com  

Pusryčiaukime žaliai.

Kyla klausimas, o nuo ko gi pradėti? Ką valgyti, kai iš pirmo žvilgsnio, atrodo, jog valgyti nėra ką? Pateiksiu Jums pirmąjį receptą, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas!

Maistas:2015.12.28

Burokėliai – sveikatos šaltinis.

Jei kasdien suvalgysite ne mažiau kaip 100 gr virtų burokėlių – visos skrandžio, virškinamojo trakto ir vidurių užkietėjimo problemos išnyks be pėdsakų.

Maistas:2016.3.10

Troškinys su pesto padažu.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šis receptas sugaiš daug Jūsų laiko, tačiau tikrai ne! 

Maistas:2016.7.20

Sojos dešrelės.

Žadėtosios sojos dešrelės, kurios, viliuosi, bus vienas iš Jūsų mėgiamų patiekalų vasarą.

Maistas:2016.5.16

Lęšiai.

Jie yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl itin svarbūs vegetariškoje mityboje.

Maistas:2016.4.15

Gaivios salotos “Vasara”.

Retai sutiksi žmogų, kuris nemėgtų gaiviųjų vaisių, tokių kaip – įvairūs melionai ir arbūzas.

Maistas:2016.8.12

Sriuba su saldžiomis bulvėmis.

Šios bulvės yra išskirtinė daržovė, laikoma viena iš naudingiausių pasaulyje dėl sukauptų maistinių medžiagų gausos.

Maistas:2016.6.8

Siunčiama
  • Irena. 2017.4.17

    Laba diena, Įsigijau ir perskaičiau jūsų knygą.Knyga labai patiko , paliko nenusakomą įspūdį.Jau senai po...

    Viktoras U

    Ačiū už gražius žodžius. Malonu, kad Jums patiko mano knyga.

    Visas atsakymas Daugiau klausimų / atsakymų
  • Almina. 2017.4.10

    LABA DIENA , GERB.VIKTORAI, Perkaičiau Jūsų mokymą.Norisi džiaugtis, pasakoti visiems, mokyti gyventi...

  • Viktoras U. 2017.2.14

    Sveiki visi kas rašo. Iš tikruju gaunu daug laišku, bet pagal savo nuožiura ir etika nevisus aktyvinu, o...

Užduokite man klausimą

Užduoti klausimą Atsakymai